Конгрес на пелтеците

Конгрес на пелтеците

Заекващите, пелтеците, кекемеците или там както им казват по вашия край сме много странно племе. Ще ви открехна малко от душевността на един пелтек. От дълбоките ѝ недра.

Тежките случаи на пелтечене са съпроводени с физически тикове. Те биват:
а) отмятане на глава (лицето се изкривява, челюстта се извива надолу, мучи се, а устните така и не се отварят. Вътре езикът прави осморки или се опитва да напише на небцето E=mc2. С последни сили, главата се изхвърля назад и най-после се изпращява една нищо и никаква дума от рода на „мараня“);
б) тропане с крак (долу горе същата душевна борба, но докато се чуе „мммммммммммараня“, на шестото „м“ пелтекът тропва с крак и отпушва напрежението).
По-леките случаи:
а) удължаване на първата съгласна или сричка от „мммммммммммараня“ и забързване на останалата част от думата или изречението, например „Нааааааааааисна ли шпим бра?“
б) повтаряне на първата сричка – „мамамамараня“ и съответно „На-на-на-истина ли ще пием би-би-би-ра?“
Истинските виртуози, като мен, дори комбинират –“Наааааааистина ли ще пием би-би-би-ра?“

Да се влюбиш в заекващ. Това е страхотно предизвикателство. Той е изобретателен в изказа си. Знае кои думи са му трудни за произнасяне и им е намерил лесни синоними. Ларинксовата невроза, или логоневрозата, понякога вбесява притежателя си. На мен, например, ми е трудно да произнеса „момиче“ без да повърна и затова предпочитам да казвам „девойка“. Заекващите развиват богат синонимен речник. И то активен. Цял комплимент е за един пелтек да чуе, че е устат. Представяте ли си – та той допреди известно време едва си е казвал името и то с тропане, отмятане на глава, плюене в ляво и в дясно, а днес повечето хора се учудват, когато той каже, че е заекващ.

Когато свикнеш с минуса, че не можеш винаги, по всяко време да се изкажеш нормално, развиваш други качества. Както слепите.

Сексът със заекващ е вълнуващ. Пелтекът има много насъбрала се неизказана енергия, а и трудно може да изрази претенциите или недоволството си. Например, желанието му да каже „Може ли да сменим позата?“ се превръща в едно половинчасово „ммммо-ммммммо…“, като през това време той не спира да прави секс, в резултат на което:
– партньорката приема мученето не като абсурдно начало на изречение, а като продължителен акт на доволство и си мисли „а казват, че мъжете не издавали звук по време на секс“;
– на 45-тата минута той вече успешно кекемечи на „по-по-по-зата“, а тя се е препотила 5-6 пъти и от очите ѝ се вижда само бялото.

Съвети към хора, общуващи с пелтеци:
– не ги търсете от мобилен и на мобилен телефон – много скъпо и абсолютно безрезултатно;
– не карайте пелтек с две торби бира в ръце да ви се извинява, че ви е настъпил – при тропането може да счупи бирите и да ви причини по-големи щети;
– няма нужда да му правите комплимент за външния вид, просто кажете: „Ех, колко добре го каза!“ – това ще го стопли повече;
– ако след кански мъки и епилептични движения най-после е успял да произнесе някоя трудна дума и е доволен, не се гаврете, карайки го да повтори – за него това означава да премине през целия този ад отново. Направете сте, че сте чули, дори и да не сте. (Дано все пак да не е казал „Иссссссссссссс-с-с-с-скам с-с-с-с-ссссвъ–свъ-свъ–свирка „);
– никога не казвайте нелепата фраза „Я, ама ти знаеш ли, че заекваш?“. Да сте чували доктор да казва „Шси наакам от смях. Имаш рак“?
– никога не карайте шофьор-пелтек да пита за пътя в голям град през делничен ден, в периода 17:00 – 19:00. Задръствания.
– никога не се сърдете на липсата на ерекция у един заекващ. Повечето мъже имат един неконтролируем орган – пениса. А нашият човек има два. Пенис и език.

Ако имате въпроси, моля заповядайте на Конгреса на Пелтеците в Златни Пясъци, 24-28.06. Аз го организирам. Поканил съм и гости. Михаил Белчев ще пее „Не остарявай любов“ и после ще има срещи с негови почитатели-пелтеци. Конференцията си струва. Да се чуе поне. Моля да се хилите в шепи или в коридора. Някои сме чувствителни.

А за VIP пелтеците, Любен Дилов-син ще представи новата си книга „Чичковите червенотиквеничковчета чишкат черешов шоруп на чувал с индрише и нишадър“.

В-в-в-в-в-вход с-с-с-само с по-по-покани!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *