футболисти

По всяка вероятност, след като сте прочели заглавието, сте се сетили за Българския национален отбор по футбол.

Шегата настрана, тъй като има един бразилски тим, който успява да влезе в рекордите на „Гинес“ с факта, че вкарва максимум по 1 гол на година.

Въпросният отбор се казва ФК Ибис от Бразилия и през 2009 година заслужено попада в книгата с рекордите. Днес ви представяме още любопитни неща за тези момчета, които нямат аналог до момента.


За отбора на Ибис се чува още през 2008 година, когато статистиката сочи, че са вкарали само 1 гол в противниковата врата за цяла една година. Тази тенденция е продължила и следващите 12 месеца, а за кратката си история тези момчета са допуснали над 3500 гола във вратата си.

Всичко това е накарало „Гинес“ да ги обяви за най-слабия отбор в световен мащаб. Първоначално тази статистика не се е харесала на играчите, но постепенно са свикнали с нея и дори са гледали със самоирония на това, което се случва със състава им.


Близки до отбора твърдят, че вратарят им си е взел болничен лист, тъй като кръстът му се е схванал да вади топката от мрежата. Признанието на „Гинес“ е било връчено на място в Бразилия на президента на тима. Той е посрещнал радушно новината, че подопечния му клуб е най-слабият в света, та даже е и почерпил представителите на Книгата на рекордите. Собственикът е бил възмутен в началото, но по-късно приема всичко това като успех.

Любопитен факт е, че в един момент ФК Ибис са се отпушили, и са започнали да бележат по-често в противниковата врата. Вместо да зарадва феновете, този факт е бил посрещнат с недоволство и дюдюкания, тъй като имало опасност любимците им да изтърват постигнатия рекорд.

Привържениците дори са започнали да пускат снимки с протестни плакати в социалните мрежи. Ръководителите си обясняват събитията по-скоро като шега, отколкото нещо по-сериозно. Не на такова мнение обаче са запалянковците, които са таили надежда да останат в класирането.

Написаното по-горе може да служи за пример на някои футболни фенове, които бързат да упрекнат слабата продукция на любимците си, та даже са готови и на саморазправа. В световен мащаб има отбори, които никога не са познавали вкуса на победата, но вместо да се тръшкат, и да се вайкат, те гледат по-скоро с насмешка на слабата си игра и въобще не им пука за случващото се.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *