Улицата на кошмарите
Евтини самолетни билети

Добре дошли в един красив свят, носещ очарованието и тръпката от неизвестното, в чието сърце обаче дреме истинско отблъскващо чудовище – човекът.

Майсторът на страховити приказни истории Гийермо дел Торо обръща гръб на фантастичното и свръхестественото, за да ни разкрие история за другата страна на мечтата за успех в живота. История за омраза, алчност, измама и предателство. История за неспособността да избягаме от истинската си същност.

„Улицата на кошмарите“ ни отвежда до най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, а наши основни спътници в това забележително пътешествие, носещо неповторимия творчески почерк на Дел Торо, са номинираният за „Оскар“ Брадли Купър и неотразимата носителка на „Оскар“ Кейт Бланшет.


„Улицата на кошмарите“ разказва за Стантън Карлайл (Брадли Купър) – бивш карнавален работник, който се превръща в една от топ атракциите на нощните клубове в големия град. Чрез различни трикове, които заимства от своята колежка Зийна (Тони Колет) и съпругът ѝ Питър (Дейвид Стратеърн), както и с помощта на приятелката си Моли (Руни Мара), Стантън създава впечатлението, че е могъщ медиум, способен да чете умовете на хората.

Първоначално идеята е просто да впечатлява и забавлява тълпата, но стремежът към слава и богатство става причина представлението да се превърне в средство за финансови измами, чиято цел са по-заможните жители на града.

Така Стантън попада в полезрението на брилянтната психиатърка д-р Лилит Ритър (Кейт Бланшет), която става съучастник в най-големия му и опасен удар до момента, чиято цел е безскрупулния индустриалец Езра Гриндел (Ричард Дженкинс). Това, което Стантън не осъзнава, е, че преминава невидима граница и че ядосаш ли определени хора, светът бързо се превръща в тясно и враждебно място, а цената, която трябва да се плати, е ужасяваща.

Улицата на кошмарите

Поемаме по „Улицата на кошмарите“ само в кината, а в дните до петък © Мустак • Мъжката зона дава шанс на двама свои читатели да спечелят едноименния роман от издателство „Сиела“.

Въпросът е: „Улицата на кошмарите“ на Гийермо дел Торо е изцяло нова адаптация на едноименния роман на Уилям Линдзи Грешам. През коя година излиза първият филм?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 28 януари и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.