Камък, ножица, хартия

Нещата в брака между господин и госпожа Райт не вървят от доста време.

Когато печелят почивка в Шотландия, наградата идва като подарък от съдбата и може би е точно това, от което бракът им се нуждае.

Отдаден на професията си работохолик, Адам е неуспял писател, но успешен сценарист, който печели награди, като превръща историите на другите във филми.


Заради неврологично отклонение той не може да разпознае чертите на никого – нито на приятели и семейство, нито дори на собствената си съпруга.

Камък, ножица, хартия

На всяка годишнина двойката си разменя традиционни подаръци – хартия, памук, порцелан… и всяка година съпругата на Адам му пише писмо, което обаче не му дава да прочете. До днес.

И двамата знаят, че бракът им зависи от този уикенд. Един от двама им лъже, а някой не иска да заживеят щастливо. Десет години брак. Десет години тайни. И една годишнина, която никога няма да забравят.

Изключително кинематографичен, романът предлага на читателите възможност да се потопят не само в напрегнатия сюжет, но и в мрачна, изпълнена с намеци и тайни, атмосфера.

Освен криминалната загадка, книгата рисува и правдоподобна, пълнокръвна картина на сложната динамика на отношенията в една двойка и в един брак.


Тази седмица © Мустак • Мъжката зона и издателство „Сиела“ дадоха възможност на всички да спечелят романа „Камък, ножица, хартия“ от Алис Фини.

Въпросът беше: Колко от романите на Алис Фини са преведени и издадени у нас?

Верният отговор: Три.

Романа „Камък, ножица, хартия“ от Алис Фини печели: Мехмед Летифов от гр. Пловдив.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.