Нощна порта

Шотландският писател Питър Мей, нашумял с поредицата за остров Луис, се завърна с романа „Нощна порта“, който затвърждава репутацията му на един от най-даровитите живи автори на криминална литература.

Сюжетът на „Нощна порта“ обхваща три поколения и ни води от поразения от войната Лондон към Външните Хебриди в Шотландия, от Берлин и Франция по времето на марионетното правителство във Виши до смъртния враг, пред който се изправя целокупното човечество през 2020 година.

Прочутият експерт по криминология Енцо Маклауд се впуска в двойно разследване. В тихо френско село, в корените на паднало след буря дърво, е открит човешки труп, заровен 70 години по-рано. Седмица след това разкритие в близка къща е убит известен търговец на предмети на изкуството.


Двата случая се преплитат – единият е исторически, от времето на Втората световна война в окупирана Франция, докато вторият е от наши дни, когато Франция влиза във втория локдаун заради безмилостната пандемия. Разследването на Енцо разкрива невероятната връзка между тях – картината „Мона Лиза“ на Леонардо Да Винчи…

Тази седмица © Мустак • Мъжката зона и издателство „Колибри“ дадоха възможност на всички да спечелят романа „Нощна порта“ от Питър Мей.

Въпросът беше: Как се казва първата част от поредицата на Питър Мей за остров Луис?

Верният отговор: „Черната къща“.

Романа „Нощна порта“ от Питър Мей печели: Владимир Кривачев от гр. София.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.