Победителите

Една книга не стига за тази малка история за големите въпроси.

Какво е едно семейство? Какво е един хокеен клуб? Какво е една общност? е са сборът от всички наши избори. И какво сме готови да жертваме, за да ги защитим?

Минали са две години, откакто се случи онова, за което никой не иска да мисли. Всички се опитват да продължат напред, но в този край на гората има нещо, което така и не им позволява да го направят.


Всичко започва с буря и приключва с огън. Някой, който дълго време е бил далеч, се прибира. Някого го погребват. Някой се влюбва, някой мечтае за НХЛ, някой мечтае за отмъщение.

Някой спи гръб до гръб с най-добрата си приятелка, някой се опитва да закърпи брака си и някой – да спаси децата си. Някой мрази, някой се бие, някой грабва огнестрелно оръжие и се отправя към хокейна зала.

Не всичко, за което те са се борили, ще оцелее. Не всички, които обичат, ще остареят…


Тази седмица © Мустак • Мъжката зона и издателство „Сиела“ дадоха възможност на всички да спечелят романа „Победителите“ от Фредрик Бакман.

Въпросът беше: Колко са филмовите екранизации по романи на Фредрик Бакман?

Верният отговор: Три (една по „Брит-Мари беше тук“ и две по „Човек на име Уве“). Отделно от това има и два сериала (по „Бьорнстад“ и по „Тревожни хора“).

Романа „Победителите“ от Фредрик Бакман печели: Руси Петев от гр. Благоевград.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.