Взривената въздушна кула

Cлед като във втория том от поредицата „Милениум“ я убиват и погребват, ексцентричната и свръхинтелигентна Лисбет Саландер все пак оцелява!

В болницата в Стокхолм, където претърпява сложна мозъчна операция, хакерката лежи близо до баща си – зловещия Залаченко, когото пък тя за малко не убива.

Лисбет продължава да е обвинена в тройно убийство. Закрилниците на Залаченко от тайнствената Секция, служители от Полицията за сигурност, прокурори, полицаи и част от самата държавна машина се съюзяват с намерението да я унищожат.


Микаел Блумквист ще тръгне по следите на конспирацията, а сестра му Аника Джанини ще поеме защитата на Лисбет на предстоящия процес.

Междувременно, макар и в тежко здравословно състояние, Саландер няма да се предаде, а ще продължи да се бори и отмъщава: първо от болницата – естествено, с помощта на верния си компютър, и накрая на самия процес. С пълен успех.

Така в третия, последен том на „Милениум“ читателят най-после научава как свършва всичко. А му се иска да има още!


Тази седмица © Мустак • Мъжката зона и издателство „Колибри“ дадоха възможност на всички да спечелят романа „Взривената въздушна кула“ от Стиг Ларшон.

Въпросът беше: Кой шведски писател е автор на четвъртата част от поредицата „Милениум“?

Верният отговор: Давид Лагеркранс.

Романа „Взривената въздушна кула“ от Стиг Ларшон печели: Николай Делчев от гр. София.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.