Старогръцки легенди и митове
Евтини самолетни билети

Тази книга е първият пълен сборник на вълшебно поетичните и увлекателни гръцки митове и легенди и е преведена на всички основни езици по света.

Вече цял век с нея са израсли поколения, а нейните вечни теми и прекрасни герои са вдъхновили безброй творци на изкуството през гръко-римската древност, в епохата на Ренесанса и в наши дни. Във всеки голям музей по света ние се срещаме с гениалните творби на скулптори и художници, основани на прелестните гръцки разкази.

Новото издание на класическите „Старогръцки легенди и митове“ от Николай А. Кун, неотменима част от образованието на всеки европеец, е осъвременено и съобразено с научно приетите форми на имената на гръцките богове и герои. То е предназначено за широката читателска публика – от учениците, които тепърва възприемат света на красотата, до всеки възрастен, който иска да има до себе си един енциклопедичен наръчник за вълшебния свят на гръцката митология.


Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство „Колибри“ дадоха възможност на всички да спечелят сборника „Старогръцки легенди и митове“ от Николай А. Кун.

Въпросът беше: Кой е родният град на писателя и историк Николай А. Кун?

Верният отговор: Москва.

Сборника „Старогръцки легенди и митове“ от Николай А. Кун печели: Иван Станев от гр. Пловдив.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.