Шан-Чи и легендата за десетте пръстена

Ежедневието на младия Шан-Чи минава в тежки тренировки, целящи да го превърнат в изкусен наемен убиец, под стриктната опека на баща му – могъщата сенчеста фигура Уену, който е предводител на организацията Десетте пръстена, свързана с превръщането на Тони Старк в Железния човек.

Когато Шан-Чи научава за престъпната дейност на баща си, той бяга в Америка, където се опитва да изгради относително нормален живот. Години по-късно обаче миналото му го застига и той отново се оказва въвлечен в зловещия свят на Уену.

В ролята на Уену влиза легендарният хонконгски актьор Тони Люн („В настроение за любов“, „Пъклени дела“, „Герой“), който придава на героя допълнителна дълбочина и характер, като го превръща в антагонист, способен на емпатия и любов.


По този начин сложните взаимоотношения между него и Шан-Чи се превръщат в емоционален и драматичен гръбнак на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“, който, подобно на комиксите, разглежда темите за разрушеното семейство и как изпълнената с насилие семейна среда се отразява на едно дете.

Режисьор на „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ е Дестин Даниел Кретън („Short Term 12“, „Just Mercy“), който е и автор на сценария заедно с Дейвид Калахан и Андрю Ленам. Продуценти са Кевин Файги и Джонатан Шуорц. В ролите освен Симу Лу и Тони Люн, влизат Акуафина, Мишел Йео, Фала Чен, Менен Жан, Флориан Мунтеану и Рони Чен.

Отваряме вратата към следващата глава от киновселената на Марвел с „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ – вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Шан-Чи и легендата за десетте пръстена

Тази седмица © Мустак • Мъжката зона дадe възможност на всички да спечелят една от три страхотни награди от филма „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ – стойка за телефон, тениска и раница.

Въпросът беше: В “Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ е първата филмова поява на истинския Мандарин. Кой е филмът от вселената на Марвел, в който името му беше споменато за първи път?

Верният отговор: „Железният човек“ 3.

Стойка за телефон от филма „Шан-Чи и легендата за десетте пръстена“ печели Павлин Колев от гр. Шумен, тениската е за Адриан Зурков от гр. Велико Търново, а раницата получава Радосвет Господинов от гр. София.

Благодарим на всички участници и честито на печелившите!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.