Награда: Кой спечели сборника на Тери Пратчет „Примигване на екрана“?

Тери Пратчет "Примигване на екрана"

„Примигване на екрана“ проследява развитието на Тери Пратчет от първия му разказ, през опитите в научната фантастика и разнообразните литературни експерименти, до създаването на неговата най-популярна поредица – „Светът на диска“.

Този сборник с кратки произведения ще ви срещне както с обичани и добре познати герои като Леля Ог, Ефрейтор Керът, Лорд Ветинари и разбира се, Смърт, така и с герои и цели светове, които незаслужено са останали забравени и пренебрегнати. Ще преживеете приключения, ще пътувате из фантастични светове, ще се запознаете с някои доста стряскащи идеи на Тери Пратчет за Коледа и ще научите химна на град Анкх-Морпорк.

Някои от разказите в „Примигване на екрана“ съдържат намеци за това как са се появили герои като Ринсуинд и Смърт. Други са остра политическа и социална сатира, а някои представляват сериозна научна фантастика. Всички те обаче са плод на огромната огромна творческа мощ, безграничното въображение и неподражаемото чувство за хумор на Тери Пратчет.

Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство „Сиела“ дадоха възможност на всички да спечелят сборника с кратки произведения на Тери Пратчет „Примигване на екрана“.

Въпросът беше: Колко общо са книгите от поредицата „Светът на диска“?

Верният отговор: 41.

Сборника с кратки произведения на Тери Пратчет „Примигване на екрана“ печели: Калин Цветков от гр. Пловдив.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *