Тери Пратчет

Колекция от есета и други нехудожествени творби от Тери Пратчет “Клавиатурна грешка”, обхващаща цялата му писателска кариера – от ранните години до наши дни.

Тери Пратчет си спечели място в сърцата на читателите от цял свят с чудноватите истории от Света на диска. Но освен създател на вълшебни истории, той е и участник в редица каузи, включително борбата с болестта на Алцхаймер и правата на животните. 

“Грешка на клавиатурата” събира едни от най-изящните нехудожествени текстове на Пратчет, едновременно сериозни и сюрреалистични: от размишления за гъбите до какво означава да бъдеш писател (и защо банановото дайкири е толкова важно); от спомените на Баба Вихронрав до хипотези относно любовния живот на Гандалф и страстната защита на скъпи за него каузи.


С голяма доза чувство за хумор и човечност Пратчет излиза от Света на диска, за да даде глас на момчето, библиофила, компютърния чудак, шампиона на шапки, орангутаните и организацията „Dignity in Dying“.

Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство “Сиела” дадоха възможност на всички да спечелят сборника на Тери Пратчет “Клавиатурна грешка”.

Въпросът беше: От коя година Тери Пратчет е офицер на Британската империя?

Верният отговор: 1998.

Сборника на Тери Пратчет “Клавиатурна грешка” печели: Димитър Гаврилов от гр. Русе.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *