Инспекцията
Евтини самолетни билети

Наричат ги Азбучните момчета. Всяко от тях е на 12 години. Всички заедно живеят в отдалечена от цивилизацията кула, насред гъсти иглолистни гори.

Децата никога не са напускали своя дом. Не познават живота такъв, какъвто е. Изолацията им е абсолютна и задължителна, наложена от техния наглед грижовен и авторитетен Б.А.Щ.А.

Първоначално дръзкият и морално спорен експеримент върви по план…, докато един ден момчетата не започват да си задават въпроси, да подлагат на съмнение правилата, да се бунтуват срещу своя умален свят… Готови ли са обаче за суровата истина, която ги очаква в края?


“Инспекцията” е интелигентно конструиран трилър с фино социално послание, което ненатрапчиво ти влиза под кожата. Едновременно мистерия и антиутопия, романът носи в себе си духа на “Повелителят на мухите” на Уилям Голдинг и напомня на “1984” на Джордж Оруел. Шлифованият и увлекателен стил на Джош Малерман обаче създава препускащ сюжет, който не само те държи в напрежение, но и буди любопитни въпроси за моралните норми, които обществото ни налага от самото ни раждане.

Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство „Сиела“ дадоха възможност на всички да спечелят романа „Инспекцията“ на Джош Малерман.

Въпросът беше: Китарист на коя рок група е Джош Малерман още от тийнейджърските си години?

Верният отговор: The High Strung.

Романа „Инспекцията“ на Джош Малерман печели: Васил Кирилов от гр. Монтана.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.