Фотографът

Антон Апостолов, изключителен фотограф, чийто гений му е спечелил солидна репутация, тръгва по следа, която търси от месеци. Информацията е за легендарен ръкопис от XVIII век, в който се описва как може да бъде видяно и заснето лицето на Смъртта.

Автор е средновековният алхимик Нино Голярди, прекарал петнайсет години в Африка в племето на нилотите. Преди да напусне Африка, Нино създава своя ръкопис – произведение, което накъсва на три части, за да не попадне то никога в ръцете на погрешните хора.

Антон чувства, че е по-близо до това да открие и събере всичките три парчета, отколкото някой някога е бил преди него. Но докъде може да стигне човек в търсене на вечната красота? И какво остава от човека, когато недостижимото бъде достигнато?


В духа на “Сянката на вятъра” на Карлос Руис Сафон, “Фотографът” от Галин Никифоров е майсторски написан и завладяващ роман, който препуска между жанровете и вековете, за да ви направи част от едно пътешествие към недостижимото.

Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство “Сиела” дадоха възможност на всички да спечелят романа на Галин Никифоров „Фотографът“.

Въпросът беше: По коя новела на Галин Никифоров през 2011 г. е създаден едноименен пълнометражен филм?

Верният отговор: „Нощта на мечтите“.

Романа на Галин Никифоров „Фотографът“ печели: Димитър Христов от гр. Варна.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *