Ян Стокласа
Ян Стокласа
Евтини самолетни билети

“Архивът на Стиг Ларшон” е документален роман на Ян Стокласа. Написан е под формата на вълнуваща история, но целта е всичко в него да бъде истина. Около трийсет страници се състоят от писма и бележки, писани лично от Стиг. Много от диалозите са предадени дума по дума, а други са драматизации, които се позовават на документи от архива на Стиг, както и на няколкостотин интервюта.

“Когато открих забравения архив на Стиг Ларшон, се потопих в свят, пълен с хора и събития, които сякаш бяха извадени от романите на Стиг. Персонажите бяха също толкова крайни, колкото Лисбет Саландер и Алексан­дър Залаченко. 

Само че истински. Убийци и жертви. Шпиони, които шпионират други шпиони. Убити жени и деца. Хакнати компютри, тайни записи, мисии под прикритие. И смърт. Зла, внезапна смърт”, разказва Ян Стокласа.


Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство “Сиела” дадоха възможност на всички да спечелят романа на Ян Стокласа „Архивът на Стиг Ларшон“.

Въпросът беше: През 2011 година на екран излезе филм с участието на Даниел Крейг по роман на Стиг Ларшон. Как се казва този филм?

Верният отговор: „Мъжете, които мразеха жените“ (българското заглавие на филма) или в оригинал „The Girl With the Dragon Tattoo“.

Романа на Ян Стокласа „Архивът на Стиг Ларшон“ печели: Стефан Петров от гр. Сливен.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.