Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг

Очарователен дебютен роман за историята на няколко поколения от виден тексаски род, за пропуснати възможности и нови шансове, за великодушие и изкупление.

В навечерието на новото хилядолетие и непосредствено преди края на своя живот ексцентричната и заможна Фейт Бас Дарлинг решава да разпродаде старинните вещи, съхранили историята на пет поколения от рода ѝ и един куп съкровени семейни тайни. Защо? Защото Бог ѝ е пошушнал да го стори.

Жителите на скромното тексаско градче се стичат на моравата пред красивата къща от ХIХ в., където ги очаква изящна колекция от антики, предлагани на безценица. Обрисувани с добросърдечен присмех и в живописни подробности, хора и предмети се търсят и намират, разказват злокобни, трогателни и вдъхновяващи истории, пресичат пътищата си и се отправят в нови посоки.


Романът поставя важните теми за вярата и религията, за почтеността и храбростта, за обичта и отчуждението, за взаимната толерантност, за дребнавостта и щедростта, но поражда и немалко въпроси: Притежават ли ни нашите притежания? Какво е човек без своите спомени? Как общуват нашите лични вселени?

Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство „Колибри“ дадоха възможност на всички да спечелят романа „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг“.

Въпросът беше: Как се казва филмът с участието на Катрин Деньов и Киара Мастрояни по романа „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг“?

Верният отговор: „Клер Дарлинг“.

Романа „Последната дворна разпродажба на Фейт Бас Дарлинг“ печели: Мартин Кънчев от гр. София.

Благодарим на всички участници и честито на печелившия!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.