Дракула

На пазара у нас вече е единственото по рода си издание на „Дракула“. То съдържа цялото произведение – без пропуски, без добавени сцени, без преиначени изрази и думи. Включените бележки към него поясняват непознатото за съвременния читател, тълкуват замислите на автора и препращат към мненията на изтъкнати специалисти.

Добавени са две приложения: „Гостът на Дракула“ – публикуваната посмъртно като отделен разказ първа глава от оригиналния ръкопис на книгата, и интервю с автора, взето през 1897 г., които допълват разбирането на читателя за Брам Стокър, за неговата епоха и за неостаряващия му шедьовър.

Неустоимо съблазнителен принц на Трансилвания пътува от Източна Европа към Лондон през 19-ти век в търсене на човешка любов. След като е прекарал векове сам в западащия си замък, апетитът на Дракула към хората се подсилва от сексуално желание и го измъква от уединението му.


Когато очарователният Дракула среща Мина – млада жена, която изглежда като превъплъщение на изгубената му любов, двамата се впускат в приключение, белязано от романтична страст и ужас.

Тази седмица © Мустак | Мъжката зона и издателство “Сиела” ви дават шанс да спечелите романа „Дракула“ на Брам Стокър.

Въпросът е: През 1992 година излиза екранизация по романа на Брам Скокър „Дракула“. Режисьор е големият Франсис Форд Копола. Кой е актьорът, който влезе в ролята на професор Ван Хелсинг във филма?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 17 часа на 10 май и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *