Нощна порта
Евтини самолетни билети

Шотландският писател Питър Мей, нашумял с поредицата за остров Луис, се завърна с романа „Нощна порта“, който затвърждава репутацията му на един от най-даровитите живи автори на криминална литература.

Сюжетът на „Нощна порта“ обхваща три поколения и ни води от поразения от войната Лондон към Външните Хебриди в Шотландия, от Берлин и Франция по времето на марионетното правителство във Виши до смъртния враг, пред който се изправя целокупното човечество през 2020 година.

Прочутият експерт по криминология Енцо Маклауд се впуска в двойно разследване. В тихо френско село, в корените на паднало след буря дърво, е открит човешки труп, заровен 70 години по-рано. Седмица след това разкритие в близка къща е убит известен търговец на предмети на изкуството.


Двата случая се преплитат – единият е исторически, от времето на Втората световна война в окупирана Франция, докато вторият е от наши дни, когато Франция влиза във втория локдаун заради безмилостната пандемия. Разследването на Енцо разкрива невероятната връзка между тях – картината „Мона Лиза“ на Леонардо Да Винчи…

В дните до петък © Мустак • Мъжката зона и издателство „Колибри“ ви дават шанс да спечелите романа „Нощна порта“ от Питър Мей.

Въпросът е: Как се казва първата част от поредицата на Питър Мей за остров Луис?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 29 април и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.