Спечели романа „Панталоните на мъртвеца“ на Ървин Уелш

Зрелищно завръщане на героите от "Трейнспотинг"

Сатанински умен, циничен, напрегнат роман, подписан от майстора на черния хумор Ървин Уелш. „Панталоните на мъртвеца” отново ни среща с героя от „Трейнспотинг”, „Порно” и „Ваещият с ножове” Франк Бегби.

Като мениджър на диджеи тук Марк Рентън прави прилични пари, но постоянните пътувания, чакането по летищата, бездушните хотелски стаи и разбитите връзки го изпълват с недоволство от живота. Докато за свой ужас случайно не среща Бегби, от когото бяга и се крие от години заради своето предателство и възникналия помежду им дълг. Но психопатът Бегби сега е известен творец и – за най-голямо удивление на Марк – сякаш не гони отмъщение.

Сик Бой и Спъд, които преследват свои собствени цели и амбиции, са заинтригувани да узнаят, че старите им приятели са отново в града. Когато навлизат в тъмния свят на търговията с органи, нещата започват заплашително да се объркват. Четиримата мъже прескачат от трън на глог, преследвани от своите лични истории и зависимости, гневни, объркани и отчаяни. Един от тях не доживява до края на книгата. Но кой ли ще надене „панталоните на мъртвеца“?

Ървин Уелш е най-провокативният съвременен шотландски писател, ако не и най-талантливият „нихилист” в литературата на новото време. Успехът му се дължи на изумителния начин, по който съвместява мрачен реализъм с брутална сатира и психологическо проникновение. Още с появата си „Трейнспотинг“ стремително се превръща от ъндърграунд книжле в културно събитие от световен мащаб, а авторът е определен като говорител на цяло едно поколение. Огромен успех постигат и филмовите адаптации по романа, режисирани от Дани Бойл.

В дните до четвъртък © Мустак | Мъжката зона и издателство “Колибри” ви дават шанс да спечелите романа “Панталоните на мъртвеца” на Ървин Уелш.

Въпросът е: Кой е актьорът, който изпълнява ролята на Марк Рентън във филма „Трейнспотинг“?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 17 часа на 13 юни и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *