Загадката на стая 622

През една декемврийска нощ в луксозния хотел „Палас” в Швейцарските Алпи е извършено убийство. Въпреки усилията на полицията, извършителят така и не е открит.

След време един писател отсяда в същия хотел, без да подозира, че неусетно ще тръгне по полузаличените дири на това престъпление.

Писателят е самият Жоел Дикер, автор и герой на своя роман, който този път избира за декор родния град Женева с неговите банки, възхитителни гледки и мнимо спокойствие.


Пари, власт, любов, съперничество, предателство, ревност, чувство за вина свързват в кълбо от напрегнати отношения героите, всеки от които в една или друга степен е загадка за своето обкръжение и за читателя.

Пренасяйки ни непрестанно с присъщото му майсторство от минало към сегашно, от реално към въображаемо, от истинско към мнимо, от една интрига към друга, Дикер нито за момент не изпуска заплетената нишка на повествованието и в поредица от последователни разкрития ни държи в напрежение до последната страница.

В дните до петък © Мустак • Мъжката зона и издателство „Колибри“ ви дават шанс да спечелите романа „Загадката на стая 622“ от Жоел Дикер.

Въпросът е: Жоел Дикер написва дебютния си роман „Последните дни на нашите бащи“ през 2010 г. Каква награда получава за него той?

Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 22 октомври и бъдете готови за награда. Успех!

Играта приключи!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *