цигарите

Немалко мъже се опитват да откажат цигарите, но без особени успехи.

Обикновено те си казват, че повече няма да пушат и стоят броени дни, без да запалят цигара, като си мислят, че са разрешили проблема.

За съжаление една или две седмици по-късно изпитват неистов никотинов глад и отново се връщат към вредния навик. Тук ще ви предложим 5 начина за отказване от тютюнопушенето, които може и да ви помогнат.


1. Използване на електронни цигари

Най-разпространеният метод за отказване от никотиновата зависимост е използването на електронни цигари. Заклетите пушачи могат да закупят вейп устройства с минимално съдържание на никотин, както и такива без никакъв никотин. Някои експерти казват, че електронните цигари не са напълно безвредни, но пък със сигурност са по-доброто решение, отколкото никотиновите продукти, водещи до множество здравословни проблеми.

2. Дъвки за отказване на цигари

Дъвките за отказване от тютюнопушенето са познати от много години насам. Те спомагат за намаляване на никотиновия глад и помагат на хората, които желаят да спрат цигарите. Този вид дъвки може да се прилага в различен грамаж, в зависимост от нивото на пристрастеност към цигарите. Ако обаче усетите, че ефектът липсва, е нужна професионална помощ.


3. Натурални добавки срещу никотинова зависимост

На пазара се предлагат натурални добавки, които могат да преборят никотиновата зависимост, без никакъв стрес. Това твърдят техните производители, а доколко са ефективни добавките могат да споделят ползвателите им. За постигането на целта се използват билкови екстракти, с чиято помощ се елиминира психическото пристрастие към цигарите, освобождават се дихателните пътища и се потиска желанието за употреба на всякакви никотинови продукти.

4. Лекарствени средства против тютюнопушене

Лекарите, психолозите и психотерапевтите могат да предложат медикаменти за спиране на цигарите. Това обаче са лекарства, влияещи на психиката, така че трябва да бъдете особено внимателни, когато ги използвате. Обикновено тези медикаменти идват с рецепта и не могат да бъдат закупени свободно. Ето защо, ако искате да ги използвате, потърсете специалист.

5. Воля, воля и пак воля

Горепосочените начини за отказване от тютюнопушенето може и да не подействат, ако нямате воля. Тя е в основата на вашия успех, така че стиснете зъби и преодолейте желанието си да пушите. Да, може би звучи като мисия невъзможно, но не знаете на какво е способна човешката психика, ако факторът решителност е налице. Имайте предвид, че нито един метод няма да ви помогне, без да си наложите самодисциплина и да желаете промяната истински.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.