лягаме

Навикът да се спи без дрехи може да е изключително опасен за собственото здраве и за това на други хора, смята американският хирург Антъни Юн.

Юн редовно споделя видеоклипове, в които говори за интересни факти от медицинската им гледна точка.

Във видео в мрежата лекарят разкрива негативните последици, с които човек може да се сблъска, ако спи съвсем гол. Потърпевши могат да са и хората, с които човек обикновено спи, твърди лекарят.


сън

Според лекаря средностатистическият човек отделя газове от 15 до 25 пъти на ден. „Научните изследвания са доказали, че всеки път, когато отделяте газове, вие изпускате и малко количество изпражнения“, обяснява Юн и добавя, че поради тази причина не е полезно човек да спи съвсем гол, а трябва да носи поне гащи или пижама.

В допълнение, лекарят препоръча редовно да се сменя спалното бельо. „Моля, не спете гол, дори само заради здравето на партньора си“, завършва той. Постът на хирурга в профила му в TikTok стана хит в мрежата и събра над 10 милиона гледания.


Зрителите бяха изненадани от думите на Юн, които получиха и стотици шеговити коментари: „Сега ще спя сам“, „Животът ми е разделен на преди и след“, „Аз спя цял живот гол и съм още жив“, „Оказва се, че съпругът ми и аз се нараняваме един друг, защото спим голи всеки ден“.

През февруари друг лекар разкри ползите от това човек да спи с чорапи, и предизвика вълна от противоречиви коментари. Според Джес Андраде, когато краката на човек са топли, се увеличава кръвообращението им, което води до разширяване на кръвоносните съдове, което пък от своя страна охлажда тялото. Въпреки това някои потребители на интернет заявиха, че не могат да спят по чорапи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *