Щастието

Когато става въпрос за предотвратяване на главоболие, е важно какво давате на организма си. Мислете за тялото си като за автомобил: ако сложите захар в резервоара на автомобила си, той няма да работи правилно. 

Същото се отнася и за тялото ви, а някои от любимите ви неща са подобни на поставянето на захар в резервоара.

Да, често срещани храни и напитки могат да предизвикат главоболие. Но някои други храни и напитки могат да помогнат за успокояване на главоболието. Трикът е в това да познавате разликата.


главоболие

Д-р Сюзън Хътчинсън, мигренолог и директор на Центъра за мигрена и главоболие в Ориндж Каунти, Калифорния, споделя пред Bustle, че твърде много кофеин може да предизвика главоболие, но умерената му консумация в началото на симптомите може да помогне да се спре влошаването му.

Освен това тя казва, че хранителните добавки и консерванти и изкуствените подсладители, могат да предизвикат главоболие. Така че газираната напитка без захар може да ви причини повече вреда, отколкото полза.

Ако главоболието е проблем, с който често се сблъсквате, ето какво трябва да знаете за най-често срещаните храни и напитки, които могат да ви помогнат да се справите с него.


1. Вода

Истина ли е, че имаме нужда от осем чаши вода на ден?

Много от главоболията се дължат на дехидратация. Изпиването на голяма чаша вода може да помогне за предотвратяване на влошаването на леко главоболие, а за да предотвратите появата, бъдете хидратирани през целия ден.

2. Мента

Мента

Това е изпитан и верен метод за хората, които имат много главоболия. Можете да сложите масло от мента в дифузер, да разтриете слепоочията си или да сложите няколко капки в чаша вода. Тъй като някои главоболия са придружени от гадене, а ментата лекува и това, това е двойна победа за вас.


3. Кафе

Кафе

Прекалено много кофеин може да причини главоболие, но пиенето на кофеинова напитка в началото на главоболието може да го накара да изчезне. Ето защо някои лекарства за главоболие, които се продават без рецепта, съдържат кофеин.

4. Хималайска сол

Хималайска сол

Налейте си чаша вода със стайна температура, смелете малко хималайска морска сол, добавете изстискан лимон и изпийте. Ефектът е почти мигновен.


5. Джинджифил

Джинджифил

Проучване от 2014 г., публикувано в списание Phytotherapy Research, показва, че джинджифилът може да бъде също толкова ефективен, колкото и лекарствата при лечение на главоболие и мигрена.

– Източник: edna.bg


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.