бирата
Евтини самолетни билети

Бирата е любима напитка на повечето мъже. Пенливата течност върви добре по всяко време, без значение от сезона и климатичните условия.

Някои представители на силния пол обаче прекаляват с употребата на пивото, което може да бъде опасно за здравословното им състояние.

Тук идва и въпросът – как да откажа или поне да намаля бирата… А отговорът се крие в три прости стъпки, които ще намерите по-долу.


бирата

Признайте проблема пред себе си

По всяка вероятност до този момент сте живели със заблудата, че бирата не е вредна, тъй като има ниско съдържание на алкохол. В този ред на мисли сте увеличавали дозата всеки следващ месец, докато не сте станали зависими от т.нар. бирен алкохолизъм. Ако двете или три чаши бира, са преминали в 2 или 4 литра всеки ден, то тогава имате повод да се притеснявате.

Пивото в големи количества е вредно и влияе на трезвото ви мислене. Може би вече сте забелязали това, така че признайте проблема пред себе си. Ние не казваме, че трябва да се откажете от бирата, но се постарайте да сведете дозите до абсолютен минимум.

Намерете си хоби или работа

Ако имате прекалено много свободно време и го запълвате с пиене на бира, е препоръчително да си потърсите някакво хоби или работа, която да ви разсее. Наливането с пенливата напитка няма да ви помогне, а по-скоро ще ви навреди. Да, наистина една или две бири, няма да рефлектират върху здравословното ви състояние, но ако пиете по цял галон, нещата са други.

Заетостта с нещо важно ще ви помогне да забравите поне за малко за бирата. Ангажиментите са препоръчителни срещу проявите на алкохолизъм, тъй че направете всичко възможно да разнообразите живота си. В противен случай има реална опасност за здравето ви като цяло.


Потърсете помощ от терапевт

В случай, че сте пристрастени към бирата, това ваше състояние, спада към наркоманиите. За да сложите край на алкохолната зависимост, е препоръчително да се обърнете към психолог, който ще ви помогне. Не се притеснявайте да се запишете в група за алкохолици, където ще изслушат вашата история. Там също работят терапевти, които могат да ви бъдат полезни.

В обобщение

В крайна сметка отказването на бирата, не е невъзможно. Тук главна рокля играе силата на волята ви. Вие можете да пристъпите към тази крачка, ако наистина съзирате проблем в тази толкова харесвана от всички мъже напитка. Тези, които могат да минат без нито една чаша от питието, не бива да се притесняват, защото не попадат в застрашената аудитория от пиячи.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.