зъби

Един от най-големите и основни мъжки страхове си остава посещението при зъболекаря.

Избягвайки всячески тази толкова нежелана среща, често пъти обаче проблемите се оказват грандиозни.

Хубавото е, че за съвременната стоматология няма невъзможни и неразрешими ситуации…


Но страхът все още не е сред тях. Така пациентите се оказват в омагьосан кръг – отиват едва когато положението не търпи повече отлагане, което е придружено с дискомфорт и болка, води до следващото забавяне и така до безкрай.

Естествено, най-ефективният начин за прекарване на по-малко време и харчене на по-малко пари при зъболекаря, е освен миенето на зъби, така и редовните посещения. В тези случаи, всяко влошаване на състоянието на зъбите ще бъде открито преди да има възможност да се превърне в проблем.

Ето още няколко начина, които биха ви спестили тревогите от това естество.


1. Отървете се от стреса

Дайте на тялото си възможността да се освободи от стреса или то само ще намери начин как да го направи – най-често чрез стискане или скърцане на зъби през нощта. Може дори да не осъзнавате, че го правите, но ако огледате зъбите си по-внимателно и забележите някакво начупване или напукване, това е сигурен знак. Физическата активност е чудесно средство за намаляване на стреса.

2. Използвайте зъбите си по предназначение

Еволюцията ни е дала достатъчно средства за отваряне на бутилки, късане на етикети или чупене на ядки. Зъбите ви са за смилане на храна, а не са инструменти. Тези непривични за тях дейности могат да ги напукат или дори счупят. Същото важи и за мъжете, които практикуват бойни спортове и не носят предпазители за устни. Това е една твърде евтина инвестиция, която обаче може да спести доста средства от стоматологични процедури.

бели зъби

3. Изплаквайте устата си

Използвайте вода за уста. Тя премахва останалите храна и бактерии, които могат да причинят кариеси и възпаление на венците.

4. “Допитайте” се до маската си

Носенето на маска ни сблъсква с усещането на собствения ни дъх. Миризмата със сигурност ще ви напомни колко е важна устната хигиена, а също така и приемът на вода. Дехидратацията води до изострянето на неприятния аромат.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.