простата

Притеснява ви слабата струя и паренето при ходене по малка нужда. Започвате да се страхувате, и да се срамувате от невъзможността да правите качествен секс.

Всички тези неща са онази червена лампичка, която ви подсказва, че простатата влиза в лош период.

Най-често проблемите с простатата при мъжете се появяват след навършване на 50 години, но това може да стане и много по-рано.


рака на простатата

Подобни симптоми могат да се дължат на уголемяване на простатата, но могат да идват и в следствие на други заболявания на уринарния тракт. Ето защо не бива да си поставяте сами диагнози, а да потърсите мнението на специалист.

В немалко случаи може да се касае и до по-сериозни болести като тумор на простатата, но трябва да запазите спокойствие и да изчакате резултатите от изследванията.


За начало е добре да се обърнете към личния си лекар, който да ви пусне кръвни изследвания и урина. По този начин ще се отхвърли съмнението за тумор на простатната жлеза.

Следва да посетите уролог, който ще огледа простатата и ще прецени дали има уголемяване или друг проблем. Най-често лечението е свързано с прием на медикаменти и рядко се налагат хирургически интервенции, които са характерни за тежките случаи.

Немалко мъже правят грешката да провеждат самолечение на база рекламите по телевизията. Това обаче не е препоръчително, защото ситуацията може да стане много сложна и лекарствата без рецепта, няма да ви помогнат в този случай.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.