Как да се справите с преумората?

Ако напоследък работата ви се струва непосилна и сте загубили връзка с това какво правите и защо го правите, не се предавайте!

Не можете да се откажете, защото имате две деца или ви остават 11 години до изплащане на кредита. А и нещата не винаги са толкова лоши, колкото изглеждат.

Ще се фокусираме върху най-важното и ще се опитаме да ви помогнем да се справите с преумората и с желанието да зарежете всичко. Най-вече работата.


Промените изискват усилия

Да предположим, че решите да започнете нова работа. За да достигнете кариерното стъпало, на което сте в момента, ще трябва да се потрудите доста повече на новото място. Така че, преди да се отървете от сегашната си работа, трябва да си зададете въпроса “Какво ще ми струва това напускане?” и дали това няма да ви претовари още толкова.

Намерете своите 2%

Когато някой се чувства преуморен и разочарован, спокойно може да прехвърли около 98% от вината върху работното си място. В последните години работодателите съкратиха доста хора и заставиха останалите си работници да запълнят пробойните и да работят извънредно. Но все пак това са само 98%. Трябва да анализирате и своите 2% вина. Може би не можете да отказвате на колегите си и винаги им помагате. Може би се отнасяте към всичко в списъка си със задачи като еднакво важно и сте под напрежение през цялото време. Това са нещата, които ще ви съпътстват на всяко работно място и ще ви карат да се чувствате изтощени и стресирани постоянно.


Забравете за “страстта”

Казват, че ако харесваш работата си, не ти се налага да работиш. Но това не е точно така. Обикновено тези, които отиват с желание на работа, влагат много усилия и работят много повече. По този начин пренебрегват други части от живота си и се чувстват претоварени от стрес. Смисълът на работата е в постоянното самоусъвършенстване, общуването с различни хора и финансовата независимост. Така че гледайте на работата като на работа и я отделете от личния си живот и свободното си време.

Давайте си почивки

Почивките са задължителни, но колкото и странно да звучи, не всеки може да се възползва от тях. И ако сте от този тип хора, изобщо няма да ви е лесно в началото. Повечето хора разтоварват напрежението, извършвайки дейност, различна от работата им. Но накараш ли ги да отидат на разходка, на фитнес или на така желаната екскурзия, те веднага отговарят: “О, не мога да го направя. Нямам време.” Нещата, които “нямате време” да правите, са точно това, което трябва да направите. Когато си взимате почивка от всичко, вие не просто възстановявате енергията и оптимизма си, вие възстановявате правилната роля и място на работата в живота си.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.