Има ли приятелство между мъж и жена?
Евтини самолетни билети

Първата среща… Един специален момент както за господата, така и за дамите. На първата среща всички се стремим да изглеждаме добре, да се харесаме на другия.

Слагаме си новите дрехи, мъжете оправят прическите и брадите си, жените гласим косите си и се гримираме, защото все пак нямаме втори шанс да направим добро първо впечатление…

На първата среща искаме всичко да е идеално, перфектно, като в приказките и както си го представяме в главите си… Със сигурност събитие, което всеки очаква с трепет в сърцето!


Днес обаче ще се фокусираме върху стайлинга за така важната първа среща. Убедена съм, че доста от вас, господа, изпитват огромно затруднение да изберат подходящия тоалет, за да се представят подобаващо пред дамата. Колкото и клише да ви звучи, „по дрехите посрещат, по ума изпращат”.

Всяко едно нещо е от значение по време на първата среща. Начинът ви на обличане ще изрази вашата същност, да не забравяме, че той е важна и съществена част от невербалната комуникация и може да подскаже много неща за вашия характер, темперамент и предпочитания.

На първо място е важно да запазите своя стил на обличане, който по принцип предпочитате. Не е нужно да се впускате в експерименти, за да блеснете. Твърде вероятно е това да не се случи, а дамата да остане озадачена от вкуса ви за облекло. Заложете на себе си, не бъдете претруфени и прекалено шарени.

Следващата стъпка е да вземете под внимание мястото, на което ще се проведе първата ви среща, за да съчетаете подходящо облеклото. Например, ако сте поканили дамата в ресторант, не е подходящо да сложите анцуг, дори да се спортен тип. По-добре заложете на дънки с една спортно-елегантна тениска и дънково яке – перфектно! Така хем ще поддържате собствения си стил, хем няма да изглеждате глупаво.

А също така, ако обичате, можете да сложите и хубава спортно-елегантна риза, така ще бъдете изцяло в крак с модата. Проучете модните тенденции и изберете правилните дрехи според вашия вкус на обличане, както казах, най-важното е да изразите себе си!

Какво да НЕ обличаме на първа среща?
Какво да НЕ обличаме на първа среща?

А сега да поговорим и за цветовете. Изберете топли и по-семпли цветове. Те предразполагат към спокойствие, хармония, общителност. В никакъв случай не залагайте на супер искрящите цветове. Понякога могат да се вържат към стила ви, например, ако е лято и сте на плажа, но не и на кафе или ресторант, особено в сезон, различен от летния.

Можете да се поинтересувате, относно цветовете и това, какво изразява всеки един от тях. Например зеленият цвят, е цветът, който символизира природата. Внася хармония, баланс и уединение. Червеният цвят е по-агресивен. Изразява увереност, мощ, сила, господство над другите. Затова ви препоръчвам да заложите на по-семплите цветове, като бяло, бежаво, светло кафяво, светло синьо и т.н.

Може да заложите и на бяла тениска с цветен принт, така ще внесете настроение в цялостната ви визия. Но не прекалявайте с шарените дрехи, не целите да стане кич, а стилно и малко по-разчупено!

Какво никога да не обличате на първата среща ?

За да ви улесня още малко в избора ви, ще ви издам какво със сигурност не би се харесало на дамата. Не слагайте джапанки, чехли и особено чехли с чорапи… Отдавна са излезли от мода и даже биха разсмели отсрещната страна.

Не обувайте дънки тип шалвари или такива с прекалено ниска талия, също отдавна не са в трендовете. Прекалено дългите и широки тениски – отпишете от дрескода.

Общо взето не обличайте нищо, което не изразява вашата същност, ама наистина! Не става въпрос да се водите по модните тенденции, а просто да съумеете да се облечете достатъчно добре, за да впечатлите момичето и най-вече да покажете вас самия, като човек и същност!

Смело напред към гардеробите! Мислете, пробвайте, бъдете себе си и ще видите, че ще изглеждате и ще се чувствате добре. Толкова добре, че хората покрай вас също ще приемат вашата положителна енергия. И запомнете, не е нужно да разчитате да скъпи дрехи, за да впечатлите дамата. Понякога една най-обикновена тениска и панталон, могат да свършат много по-добра работа.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.