Какво означава футболна болест?

Много хора са чували термина “футболна болест“, но го свързват с голямата привързаност на мъжете към най-гледания и харесван спорт.

Това обаче не е така, тъй като футболната болест или още наричана ARS комплекс е тежко заболяване, което се проявява при спортуващите хора.

От футболна болест могат да страдат не само футболистите, но и баскетболистите, волейболистите, лекоатлетите, та даже и хората, които извършват тежка физическа работа в своето ежедневие.


Какво означава футболна болест?

Как се диагностицира футболната болест?

Диагнозата на футболна болест се поставят от специалист, който взима предвид симптомите и предисторията на заболяването. За да бъде открита болестта, е нужно да се пристъпи към използване на медицинска техника, каквато е Ядрено-магнитен резонанс и/или компютърна томография. Футболната болест засяга вътрешният бедрен мускул, който е захванат за срамната кост. Симптомите са подобни на разтежение и ставни проблеми, но могат да бъдат по-опасни.

Препоръчва се на спортуващите мъже да потърсят медицинска помощ, ако чувстват проблеми с адукторите, коремните мускули, слабините и силни болки в бедрата. Тук трябва да се има предвид, че диагнозата може да бъде различни и невинаги се касае до наличие на ARS комплекс. Въпреки всичко консултацията със специалисти и прегледите, не трябва да бъдат пропускани.

Какво е лечението на футболна болест?

За да бъде излекувана футболна болест, е нужна активна почивка от страна на заболелия. На всяка цена трябва да се избягват физически натоварвания на адукторите, за да се избегнат усложнения. Не на последно място вашият лекар ще Ви назначи рехабилитация и обезболяващи, тъй като болката може да бъде от умерена до много силна и да наруши начина ви на живот. Колкото по-бързо започне лечението, толкова по-голям шанс има болестта да си тръгне.


Рехабилитацията при ARS комплекс се назначава, след като се вземат предвид симптомите. При по-тежките случаи може да се наложи използване на помощни ортопедични средства, сред които патерици, бастуни, протези и други. Самият рехабилитационен процес преминава леки натоварвания и упражнения, масажи, ултразвук и други методи. Програмата трябва да се следва неотлъчно, за да се подобрят движенията на пациента, и да се намалят постоянните болки.

Защо мъжете заболяват от ARS комплекс?

Силният пол се подлага на ежедневен физически труд или интензивни тренировки. Постоянното натоварване на адукторите води до появата на неприятния ARS комплекс, който може да стане причини за раздялата на мъжа със спорта или работата. В този ред на мисли е добре да бъдете внимателни и да вземете превантивни мерки срещу появата на заболяването. Надяваме се, да имате по-малко поводи за притеснения свързани със здравето ви и пожелаваме на всички успех.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.