Урок по салса

Мъжете след 40 години подлежат на климактериум, който е по-характерен за нежния пол.

Да, правилно сте разбрали, това е критическата възраст, която много хора познават.

На пръв поглед мачовците не изживяват толкова тежко този период, но пък той се характеризира с паническия страх от остаряване. Какво се случва с мъжкото съзнание по това време, прочетете по-долу.


Как се познава мъж в критическа възраст?

Мъжът започва да се суети повече от обикновено. Той се вглежда дълго време в огледалото и започва да нервничи, ако открие дори една малка пъпка. Много често кожните проблеми се таксуват от него като рак или друго тежко заболяване. Оплаква се от появата на бръчки, бели косми и всякакви дребни промени. Той не може да приеме факта, че ще се промени с времето.

В добавка идват и куп въпроси, които мъжете в критическа задават. Така например любимите им жени или близките им са питани относно теглото, косата, бенките, задните части и прочие. Това в много случаи става досадно, но… кризата на средната възраст е такава.

В някои случаи мъжът каращ критическа може да започне да ходи на фитнес, макар че никога до този момент не е стъпвал в залата. Той ще увеличи нощните купони, защото иска да се чувства млад и да получава внимание. Разбира се, може да бъде лесно наранен от отправени критики по повод младостта му. Тези етапи могат да траят няколко години и положението да стане сложно.


Какво е решението за излизане от критическата?

На първо време представителят на силната половина, трябва да получава комплименти и да не слуша подхвърляния относно това, че годините му напредват. Той го знае и това е поводът за психическото му състояние. За 2 или 3 години мъжът излиза от кризата и започва да се чувства добре в кожата си, но до този ден, е необходимо много търпение от страна на околните.

Разбира се, една консултация със специалист (психолог) не би била излишна. Да, наистина е трудно мъж в критическа да потърси подобен тип помощ, но ако го направите, то тогава ще си направите безценен подарък. Най-често психотерапевтите успяват да преборят климактериума без да се стига до тежки последици и без да се създава голямо напрежение.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.