хемороиди
Евтини самолетни билети

Хемороидите често нарушават начина на живот както на мъжете, така и жените. Те са не само болезнени, но и влияят пряко на психиката на болния, който постоянно чувства дискомфорт и неудобство.

Статистиката сочи, че мъжете, които боледуват от хемороиди, са четири пъти повече от жените. Най-често тези анални образувания, изискват хирургическа интервенция, за да бъдат премахнати, но немалко хора предпочитат да ги лекуват с билки.

Кои са тези билки и вършат ли работа, ще разберете, ако прочетете тази статия, която подготвихме за страдащите от подобно заболяване.

билки

Билки с противовъзпалителен ефект

Ако не желаете да се подложите на операция, то тогава трябва да търсите медикаментозно лечение или такова с билки. Не са малко хората, които прилагат различни видове лечебни растения за лечение на хемороиди. На преден план излизат билките с противовъзпалителен ефект, каквито са жълтият кантарион, лайката и невенът. Самото лечение включва направата на т.нар. седяща баня, която изисква да отделите около петнадесет минути от времето си.

Други пък разчитат на отвари от малинови листа, шипки и пипериче, тъй като те съдействат за подобряване на тонуса на кръвоносните съдове, успокояват хемороидите и дразнещата болка. Имайте предвид обаче, че приложението на различните видове билки трябва да бъде извършено под медицински контрол, за да не се допускат грешки, водещи до усложняване на заболяването.


Как да се справим с възпалени външни хемороиди?

За да намалите възпалението и да направите така, че хемороидите да се свият и да станат по-малки, можете да изпробвате компрес от хамемелис, както и растението „златна пръчица“. Ако пък заложите на бял равнец, ще можете да се справите ефективно с кървящи и възпалени хемороиди. Тук обаче отново напомняме, че всички ваши действия, трябва да бъдат консултирани с лекар или хомеопат, който да ви назначи точното лечение, което отговаря на проблема ви.

При парещи хемороиди се препоръчва да използвате алое или конски кестен, за които се твърди, че имат успокоително действие върху хемороидите. Тези билки се продават на достъпна цена, а могат да бъдат намерени сред природата, така че няма да ви бъде трудно да се снабдите с тях.

В обобщение

Много хора заместиха конвенционалното лечение на хемороиди с билково такова. Те споделят, че са доволни от резултатите, но сме длъжни да споменем, че има тежки случи, когато горепосочените илачи няма да подействат. В този ред на мисли е необходимо да се извърши щателен преглед и едва след това да се пристъпи към прилагането на билковите средства.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.