Колко време е необходимо, за да забележите, че сваляте килограми?

сваляте килограми

Съвсем естествено е, когато започнете да тренирате и промените начина си на хранене, да искате да видите резултатите веднага.

Но мигновената промяна е възможна само след намесата на пластичната хирургия. Всеки друг процес, в който пръст има природата, изисква своето време за осъществяване.

Ако сте избрали правилните методи за загуба на тегло, е възможно да усетите промяната много бързо. Но дори и да не забелязвате нищо, промяната се случва и мотивацията ви не трябва да изчезва. Ето ги и сигурните знаци, че сте поели по пътя към успеха.

1. Загубата на 1 до 2 килограма на седмица

Здравословното отслабване е от 1 до 2 килограма на седмица. Един килограм телесно тегло се равнява на близо 3500 калории. Което значи, че за да губите от 1 до 2 килограма на седмица, трябва да намалите дневния си калориен прием с 500 калории. Ако сваляте повече килограми, това значи че не приемате нужната ви дневна доза калории и след това бързо ще наваксате теглото си.

2. Вслушвайте се в дрехите си

Най-нормално е първо да забележите промяна в начина, по който ви стоят дрехите. Често дрехите са по-добър показател за отслабване и от кантара. Много фактори могат да повлияят на цифрите на кантара, но нищо не може да излъже любимия ви панталон.

3. Няма определено място, където отслабвате първо

Не съществуват изследвания, които да сочат коя част от тялото на мъжете отслабва най-бързо. Това зависи от индивидуалните усилия и цели на всеки. Един от начините да проследявате прогреса си е да измервате периодично обиколката на талията си. Освен за загуба на тегло, обиколката на талията е и добър показател за здравето ви. Мъжката талия не трябва да надвишава 100 сантиметра.

За финал ще кажем, че няма определено време, необходимо за забелязване загубата на тегло. Понякога е по-важно да проследите колко сте последователни в усилията си. Спрете да се тревожите, че вие или хората около вас не забелязват, че сте отслабнали и се съсредоточете върху процеса към постигането на тази цел.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *