татусите
Евтини самолетни билети

Татуировки… начин да изобразиш послание, символ с мастило върху кожата.

Историята на татуировките е доста интересна. Племена и различни култури са правили своите татуси на младите мъже, чиято символика се е свързвала с мъжествеността.

Разбира се, самите символи били различни и изобразявали социален статус. Пиратите и моряците си татуирали морски създания, котви, черепи, кости, русалки и други символи, свързани с битки и пътешествия.


Татус

Воините и по-скоро скандинавските племена си татуирали руни и текстове на древни езици. При тях митологията била изключително важна, а рисунката върху кожата била символ на смелост и ярък дух.

Келтите също имали интересна символика, те били езичници и поклонници на различни божества. Може да се каже, че татусите им били свързани с древния език на магията и имали ритуална стойност.


Много екзотични племена, като маорите, изобразявали цели картини върху телата си. Някои татуси били особено болезнени, защото се правели със специални игли.

Такива, по-специални, се правят в Тайланд, където будисти четат молитви с особен смисъл, на този когото татуират. Японските воини също имат татуси. Най-често дракони и йероглифи, те си татуират риби кои и цитати за смелост и храброст.

Татуировки

В съвремието може да се каже, че мъжете си татуират различни символи, лични послания, змии, мечове, числа, арабски надписи, рисунки с геометрични форми, цветя, паяци и много други.

Някои престъпни групировки си правят еднакви татуси, символи на съответната организация – най-често скорпиони и птици.

Татуировките са израз и белег на светоусещане. И да, мъжко е да имаш татус, защото е част от индивидуалността и характера.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.