Не се епилирай навсякъде и остави кичур за антена

В днешно време космите по тялото често са проблем, особено за жените. Дискриминация има и тя е между космите на главата и тези по другите части от тялото.

Така например мъжете все по-често се епилират със съвършена прецизност по тялото, но комплексът с оплешивяването остава. Там пък се прилага имплантиране на косми или с други думи засаждане на такива.

Прекалено обезкосменият мъж не е магнит за жените. „Има му нещо“, мислят си те, защото такава суета прилича повече на техния пол. Освен това е неприятно да видиш, че някой, от когото обществото не очаква чак такова старание в това отношение, се е справил по-добре от жена. Комплексира.


Има места, на които е добре да се обезкосмите, драги джентълмени. Това са подмишниците, гърба, гърдите, ушите, носа и интимните части. Не е задължително да сте гладки като бебешко дупе. За някои места може да използвате самобръсначка. Такива са интимните части и подмишниците. За други, като гърба и гърдите, е по-добре да използвате кола маска. Ще заболи, но ще мине.

космати крака

Оставете краката и ръцете си окосмени, освен ако не сте прекалено надарени в това отношение.

От уста на уста се предава слух, че по-косматите мъже са по-страстни. Смята се още, че окосмяването може да подскаже за интелекта на човек. Според проучване, колкото повече окосмяване имате по тялото, толкова по-интелигентни сте. Предполагам, че се отнася и за жените, но не е готино да са космати, нали?!

Едва ли косъмът може да е причина за гордост, но вече и от това не бих се учудила. И все пак, мъже, не разчитайте само на космите си.

Ето и малко информация за окосмяването по тялото:

То играе важна роля за регулирането на телесната температура. Застъпниците на теорията на Дарвин смятат, че окосмяването на човек е спомен от времената, преди да се изправи на два крака. По ред причини, не всички изяснени, е останало по главите ни.

Продължаваме да търсим отговор на смисъла от окосмяването и стигаме до Учителя Петър Дънов. Любопитно е, че според него косъмът представлява антена.

„Всеки косъм е проводник на светлина. Космите, които природата е дала на човека, не са нищо друго, освен антени, чрез които той може да се съобщава не само с отдалечените краища на Земята, но и с другите планети. Значи, чрез космите си човек може да възприема трептенията на Слънцето, на Луната, на Марс, на Венера, на Юпитер и да влиза в съобщение с тях. Всички косми не възприемат еднакво трептенията, както и очите на човека не възприемат еднакво светлината. Едното око възприема по-добре от другото. Пръстите на ръцете също така имат различна възприемателна способност. Цялото тяло на човека е сбор от множество антени. В това отношение той представлява възел, от който излизат много антени – приематели на безброй мисли, чувства и желания“, казва той.

Според Учителя, ако си станал много мекушав или волята ти е отслабнала, е добре да се подстрижеш като войник, а ако си станал много груб, да си пуснеш дълга коса.


Твърди се, че шумерите и египтяните вярвали, че косата защитава от зли духове. Други вярвали, че дългата коса е самият символ на дявола, който бил изобразяван доста окосмен.

Спомняте си историята на Самсон и Далила. При нея цялата сила на Самсон била в косата му и когато я отрязали, вече нямал свръхчовешки възможности.

Индианските воини вярвали, че благодарение на дългите си коси имали силна интуиция. Дори има проучвания, които го доказват.

Косата се приема като символ на живот и не само. Здравето на косата показва общото състояние на организма ни. За белите косми се смята, че са символ на мъдрост. Освен това правят мъжете доста очарователни. Въобще на мъжете ви отива да сте прошарени, затова не си боядисвайте косата.

Преди време беше модерно да се оставя кичур с по-дълга коса. Идеята не е лоша. Хипарско е малко, но пък има чар и ще бъде вашата лична антена и връзка с Висшия разум.

Определено има нещо важно в косата на човека, особено ако я приемем за символ на живот. Грижете се за нея и за себе си, за да можете при нужда да се извадите от житейските тресавища с нейна помощ, както направи барон Мюнхаузен в едно от приключенията си.

Навярно щях да загина, ако не се бях сетил да се хвана за собствената си коса и да се самоизтегля.

Колкото до останалото окосмение – ваше си е и може да правите каквото си пожелаете с него. Както е тръгнало, скоро може да стане модерно да боядисваме и космите по тялото си в най-различни цветове.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *