джентълмен

Дали да си джентълмен е архаична концепция? Думата „джентълмен“ извиква ли образа на древен рицар в блестяща броня, който се бори храбро за дама, или пък на мъж, облечен в скъп костюм, вечерящ в петзвездни ресторанти и накланящ шапка?

За щастие определението да бъдеш джентълмен се е променило и то към по-добро – тъй като много от тези остарели представи са отдавна отминали. Да си джентълмен вече не е свързано с това да си човек с високо социално положение и богатство. Достатъчно е да прочетете петте актуални съвета, за да знае, че парите и мощта не купуват клас.

Днес да си джентълмен е въпрос на избор. Това е звание, което печелите чрез самонаблюдение и самокритика. Не става въпрос за съвършенство, а за постоянно предизвикване на себе си.


Господата не са твърди, претенциозни или фокусирани върху това да се издигнат. Вместо това те се стремят да успеят, като същевременно помагат и на околните да успеят. Да си джентълмен означава, че те е грижа за това как твоят избор влияе на другите. Става въпрос за човешката връзка.

джентълмен

Нашият свят се нуждае отчаяно от повече джентълмени. Тези, които решат да вземат тази факла, не само изпълняват благороден подвиг, но и жънат невероятни успехи. Качествата на съвременния джентълмен никога не излизат от мода.

Щедър

Един джентълмен е щедър със своето време, мъдрост и ресурси. Той търси начини да помогне на другите. Той е лидер и създава положителна и креативна среда на работното място, която повишава ангажираността и представянето на по-ниско стоящите.

Положителен

Един джентълмен избира да бъде позитивен. Позитивността му е заразна и постоянното му насърчение привлича другите към него. Той практикува благодарност, която изследванията показват, че понижава кръвното му налягане, подобрява имунната функция, намалява хормоните на стреса и улеснява по-добрия сън.

Учещ през целия живот

Един джентълмен активно търси нови предизвикателства. Интелектуалното му любопитство го подтиква към непрекъснато подобряване на себе си и занаята си чрез четене, коучинг, постоянно обучение и време, прекарано с ментори. Той изключва телевизора и заглушава телефона си, за да отдели време за тази инвестиция. Той е емоционално зрял, психически остър, информиран и не се срамува да поиска помощ.

джентълмен

Добре възпитани

Един джентълмен е добре възпитан и може безпроблемно да се ориентира в социалните и професионални настройки с увереност и умения. Той е в течение на настоящите насоки за етикет и използва социалната проницателност, за да се ориентира към променящите се норми. Пример за добре възпитан и с бързи реакции човек е футболният капитан на Дания – Симон Кяер, който помогна на своя съотборник Ериксен. С примерът, който даде на своите съотборници, датчаните имат реален шанс да участват в Световното през 2022 с коефициенти за залагане 1.25. Освен да окаже първа помощ на своя съотборник той успокои жената на Ериксен и го предпази от папараците, което е една изключително достойна за възхищение постъпка.

Човечен

Един джентълмен оценява всички хора и се отнася с уважение към всички. От чистача до изпълнителния директор, той внимателно обмисля как поведението и думите му влияят на другите. Той се отнася с еднакво уважение към колегите и жени, и мъже. Според проучване сред близо 20 000 служители по целия свят никое друго лидерско поведение не е имало по-голям ефект върху ангажираността на служителите от уважението. Човечността е отличителен белег на великото лидерство и се отплаща.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *