Самозадоволяването пази от рак на простата
Евтини самолетни билети

Самозадоволяването при мъжете не е въпрос само на забавление или на непосредствена липса на партньорка – редовното му практикуване е полезно за здравето, пише в. „Daily Star“, позовавайки се на мащабно американско проучване, публикувано в сп. „European Urology“.

Всеизвестно е, че „освобождаването от напрежение“ влияе благоприятно върху мъжкото настроение. Авторите на настоящото проучване от Харвардския медицински колеж обаче са установили, че за представителите на силния пол „един оргазъм на ден“ се равнява и на понижен риск от рак на простатата.

За целите на изследването специалистите са анализирали събирани в продължение на 18 години данни за половия живот на 32 000 здрави мъже. Впоследствие на 3839 от тях е била поставена диагноза рак на простатата. Участниците е трябвало да отговарят на въпроси от типа колко често в месеца правят секс или се самозадоволяват.


Изследователите са установили, че за мъжетекоито мастурбират поне пет пъти седмично, рискът от развитието на рак на простатата е по-нисък.

След като са взели предвид и други фактори като хранене и физическа форма, учените са стигнали до извода, че редовният оргазъм, независимо по какъв начин е получен, е ключов за доброто здраве на простатата.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.