Съществува ли перфектната диета за мъже?

Ако и вие сте се застояли, хапвали сте малко повече през последните месеци и искате да се отървете от натрупаните излишни килограми, ние ще се постараем да ви дадем някои важни насоки.

Сигурно сте поразровили из интернет в търсене на бързи и лесни начини за това и несъмнено сте намерили такива. Постоянно ни заливат със странни диети със зашеметяващи резултати, но колко истина има в това? Няма да увъртаме много и направо пристъпваме към въпроса.

Единственото нещо, което обединява всички съществуващи диети, е че те не работят. Режимите на хранене са коренно различно нещо. Лекари, учени и експерти са единодушни, че най-добрият начин за сваляне на килограми, не е този, който обещава най-бързи резултати, а този който ще можете да спазвате дългосрочно.

Означава ли това, че можете просто да решите да спазвате хранителен режим и да се насочите към първия, който ви попадне. Абсолютно не. Режимът ви трябва да е съобразен със самия вас като човек. С това дали и колко сте активни, дали искате да отслабнете или да натрупате мускули, дали обичате да готвите, какъв е графикът ви и още, и още.

Може и да звучи отегчаващо и ангажиращо с всички тези въпроси, но техните отговори са много важни. Диетите не се интересуват от начина ви на живот и ви поставят единствено ограничения. Съобразеният с вас хранителен режим, от своя страна, има за цел да се превърне в начин на живот.

Да се храните така, че след години да не съжалявате за състоянието на тялото и организма си. Съгласете се, че с пет дни гладуване няма как да заличите многогодишни хранителни прегрешения, които без съмнение са се отразили не само на тялото, но и на здравето ви.

А що се отнася до въпроса от заглавието – съществува ли перфектната диета за мъже – отговорът е НЕ! Независимо от пола, възрастта и килограмите ви, перфектни диети не съществуват. Те само могат да ви откажат от целта да се промените, да унищожат удоволствието ви от храната и да ви измъчат до краен предел. Струва ли си наистина?Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *