вкъщи
Евтини самолетни билети

Напук на публикациите, които настояват колко полезен за здравето може да е сексът, учени от Университета Западна Австралия алармират, че голяма сексуална активност вреди на имунитета на мъжете.

Те стигат до тези извoди, благодарение на изследванията си върху полеви мишки, чиито биомеханизми били много близки до човешките.

Самците, които правели редовен секс ставали лесна мишена за вирусите. Причината за това била открита в отслабената им имунна система. Така учените установили, че има зависимост между честотата на сексуалните контакти и нивата на защитните сили на организма.


щастлива в леглото

След като открили тази връзка, учените започнали да изследват дали такава зависимост се наблюдава и при мъжете. Така била открита същата зависимост, както и при мишките.

Господата, които не се вълнували особено от секса, имали много по-големи възпротивителни сили от сексуалните атлети. В това се крие и опасността от ранно започване на полов живот при мъжете.

Според последни изследвания, младежите правят секс за първи път на 12-14 години, а тогава съпротивителните сили на организма им са твърде слаби. Освен това редовните сексуални занимания на момчетата изразходва голяма част от енергията им, като по този начин пречи на желанието им за занимания със спорт и физически упражнения.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.