Във форма и след 40: какво не трябва да забравяме?

Влезем ли в 40-те години, бързо започваме да забелязваме значително наддаване на тегло, високо кръвно налягане, физически проблеми, лесна умора и дори появата на диабет.

Това е времето, когато много мъже наистина започват да усещат признаците на стареене, особено ако до този момент са пренебрегвали здравето си.

Но не се отчайвайте! Това е голямо десетилетие за вашето здраве. Лесно можете да откъснете 20 години от живота си, ако вземете правилните мерки.


Прегледът е задължителен всяка година

Сега трябва да имате предвид неща като диабет, сърдечни заболявания и рак, особено ако има силна семейна обремененост. Редовните прегледи на простатата също стават задължителни, тъй като те са най-сигурният начин за ранно откриване на рак на простатата.

Намалете алкохола и яжте по-здравословно

Изследванията показват, че мъжете на 40 години се чувстват по-обременени от всякога. Повечето хора смятат, че алкохолът облекчава стреса. Пиенето обаче може да доведе до сериозни увреждания, включително чернодробни и сърдечни заболявания. След 40-годишна възраст тялото ви започва да обработва алкохола по-бавно. А на всичкото отгоре няма да сте в състояние и лесно да се отърве от мазнините и излишните килограми. Храните, които трябва да избягвате, са тези с високо съдържание на наситени мазнини, трансмазнини и прости захари.


Бъдете наясно с еректилните проблеми

Много мъже на 40 години ще забележат, че преживяването на сексуална кулминация не е съвсем подходящо за тях. Може да започнат да се появяват еректилна дисфункция и понижено сексуално влечение. Това може да се дължи на липсата на тестостерон, който сега започва да намалява след пика си в средата на тридесетте години.

Забавете стареенето

След 40-годишна възраст промените могат да се видят и пред огледалото: мускулната маса отслабва и се появяват първите признаци на стареене. Отслабва и либидото, сексуалното желание. Всичко това се отразява негативно на психиката на мъжа и качеството му на живот. Адекватното приложение на тестостеронови препарати по препоръка на лекар специалист, с постоянни контроли и анализи, е отлична терапия при мъжката менопауза или т.нар. андропауза.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *