спорт

Винаги, като хапваме салата за вечеря или плод за закуска, се чувстваме супер здравословни. Или например, като се сетим веднъж на сто години да потичаме в парка. Истината обаче е малко фрапираща – оказва се всъщност, че доста от нас не знаят признаците за нездравословен начин на живот.

Със сигурност ви се е случвало цял ден да сте мързелували вкъщи в почивния си ден и въпреки това да не ви се прави нищо и да имате чувството, че изобщо не сте си починали. Това се дължи на факта, че колкото повече не се движите, толкова по-бързо ще се изморявате и от най-малката физическа активност.

Затова всъщност ходенето е толкова важно! Експерти препоръчват изминаване по минимум 5 хиляди крачки на ден, а вие не слизате от автомобила си. Затова се замислете следващия път дали да не използвате колелото до работа. Научно доказано е, че кратките, ниско натоварващи тренировки, могат да повишат нивото на енергията на човека до 20%.


Как да избегнем изпотяването на краката?

Друг притеснителен признак на застоелия начин на живот, на който може би не сте обърнали внимание, е розовият цвят на ходилата. Ако те са по-порозовели от обикновено, кожата е леко „намачкана“, това може би е признак на понижена кръвна захар. Хубаво е да се консултирате с лекар, ако усещате нещо нередно във външния вид, на която и да е част от тялото си, но все пак проверявайте и краката.

Парадоксът на мързела е да започнете да губите изненадващо килограми, вместо да покачвате от хранене и липса на движение. Ако наистина не сте променяли диетата си и не сте започнали спонтанно да ходите на фитнес, то загубата на теглото не е повод за радост, а точно обратното – за притеснение.

Организмът обикновено привиква на даден режим, било то на хранене или движение, затова е нормално, ако тежите 80 кг например, от време на време да варирате между 79-82 кг, но не по-малко. Когато човек е в калориен дефицит, може лесно да загуби килограми. Но ако нямате такива намерения, помислете за нивото си на стрес в работата или вкъщи и се опитайте да редуцирате проблемите си.

мъж на плажа

Интересен факт, който повечето мъже не знаят е, че силният пол по-податлив на болестта „рак на кожата“. Обикновено всички вие на плажа пренебрегвате носенето на слънцезащитен крем, а дерматолози го препоръчват дори в ежедневието. Внимавайте и се оглеждайте за нови или странни бенки по тялото си, които ако не бъдат забелязани навреме, могат да се окажат фатални!

Цялостно тялото ни има за цел да ни информира за нередностите, които му се случват. Както когато ви е студено, например. Щитовидната жлеза изработва хормони, които контролират нормалната телесна температура. Признаци за нарушената и функция могат да бъдат вечно студените крайници.

Сега веднага си мислите „Хм, че тя жена ми е постоянно студена“. Да, но не забравяйте, че ние сме „змии“, а вие не сте, така че за вас със сигурност няма да бъде нормално здравословно състояние.

Как се променя животът, след като заживеем заедно?

Още нещо, което често се неглижира от мъжете е бързината на зарастване на раните. Ако сте се порязали или имате синина е нормално до няколко дни да забравите за такива дребни болежки. Заздравителният процес се подсилва от цинка и витамин C в организма, така че при липса на такива ще се възстановявате по-бавно.

На последно място ще ви поговоря за проблемите с гнева, които честно казано всеки от нас има понякога. Проблемът е, че при някои хора те са константни. Психическото ви здраве е също толкова важно, колкото и физическото. Чести раздразнения за дребни неща, излишно преиграване в битови ситуации може да бъде предпоставка за начален стадий на депресия.

Не игнорирайте проблемите си, а поговорете с някого за тях. Опитвайте се да оставате бодри в трудни ситуации и ще видите, че и физически ще се чувствате по-добре!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.