Земята
Евтини самолетни билети

Повече от 7 хиляди души от 159 държави, са изявили желание да полетят в орбита с ракета на компанията Blue Origin, собственост на милиардера Джеф Безос. Както по-рано Мустак писа, единственото туристическо място на борда на кораба New Shepard беше продадено на търг.

Щастливецът ще има привилегията да лети в компанията на Безос и брат му – Марк. Полетът ще е с продължителност 11 минути, а цената на билета „закова“ на 28 млн. долара, като наддаването започна от 4,8 млн. долара.

Самият търг е продължил няколко минути, а наддаванията са протекли бурно, съобщават от Blue Origin. Името на печелившия е запазено в анонимност до датата на полета – 20 юли. „Туристическата обиколка“ ще стартира от космодрума в Тексас.


Мустак припомня, че Blue Origin е една от трите частни компании заедно с Virgin Galactic и SpaceX, специализирани в частни екскурзии в космическото пространство. От администрацията на космическата агенция са заявили, че по-нататък във времето, ще се обадят на най-активните участници в търга, за да ги поканят да участват в други полети, планувани за тази година.

Парите от наддаването ще бъдат дарени на спонсорирана от Blue Origin организация с нестопанска цел, която има за задача да мотивира деца да получат образование в научно-техническата област.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.