космоса
Евтини самолетни билети

Основателят и собственик на компанията за „космически туризъм“ Virgin Galactic – Ричърд Брансън, присъства на поредният (трети) тестови полет на космическия кораб – VSS Unity SpaceShipTwo.

Полетът е извършен от космодрум в Ню Мексико, САЩ. Според изпълнителния директор на компанията – Майкъл Коглазър, полетът е демонстрирал високите умения на екипа от учени, разработващи космически апарати за частни туристически полети до „ръба на Космоса“. Както и че е доказал ефективността на програмата и нейната безопасност за бъдещите туристи.

„Радвам се да бъда на първа линия, тук на космодрума, наблюдавайки първия пилотиран космически полет на компания Virgin Galactic”, написа бизнесменът в своя Twitter акаунт. Според информацията VSS Unity SpaceShipTwo е извършил редица тестови задачи по време на полета, включително провеждане на изследователски експерименти като част от програмата на НАСА.


250 000 долара за билет до "ръба на Космоса"

Корабът е част от бъдещите „круизни кораби“, които ще летят до космическото пространство с до шестима туристи на борда. Космическият лайнер ще бъде издиган над земята с помощта на самолет носител White Knight Two. След това ще се откача от него с помощта на собствен двигател, навлизайки в суборбитална траектория за да достигне „ръба на Космоса.“

Космическият апарат е конструиран да каца самостоятелно хоризонтално на стартовата площадка, от където е издигнат. Компанията собственик планира редовни туристически полети до границата с Космоса (100 км).

По-рано беше съобщено, че вече над 700 души са подали заявление за „екскурзия“. Много от кандидатите са направили пълни плащания на депозити за полета. Цената е от 250 000 долара на човек. Планира се първият туристически полет да се проведе до края на 2021 г.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.