Българското Барби

Свят като цвят, вкусове много, модни приумици, коя от коя по-ексцентрични. Всеки иска да бъде харесван, да бъде оценен и да е единствен, първи в определена насока, сфера. Други пък го правят само за тръпката.

Често изборът на отделни индивиди ни се струват смешни, странни, отвратително грозни и отблъскващи. Но животът и решенията са си е техни и никой няма право в съвременното общество да ги съди и упреква, щом всичко е законосъобразно.

Повечето „ексцентрици“ дори имат групи от свои последователи в социалните мрежи. Една от тях е и българката Андреа Иванова – от Бургас, на малко над 20 г. Студентката по философия наскоро направи своята 20-та пластична операция на… устните.


Младата дама се смята за превъплъщение на куклата Барби и от 2018 г. започва своята трансформация, за да прилича напълно на нея. Интересно е, че не избира друга част от физиката си, а набляга само и единствено върху устните.

Започнала своето „преобразяване“ с хиалуронова киселина за няколко хиляди британски лири, момичето заявява: „Влюбена съм в своите устни. Това не е границата!“.

Докъде е готов да стигне човек, за да изглежда различен в очите на другите!? Въпросът обаче е дали другите ще те харесат в този ти вид, или живееш в някаква самозаблуда, че това ще се случи, щом заприличаш на някой приказен герой!?

Към настоящия момент Андреа е момичето с най-големите устни в света. В профила си в Instagram тя има над 35 000 почитатели, пред които споделя снимки и своите желания.

Казва, че „красотата“ си има цена. Трудно се храни и много я боли след всяка операция. Но жертвата си струвала, понеже мъжкото съсловие я засипвало с комплименти и предложения. Не така мислели дамите, които били груби и директни. Обиждали я с епитети: боклук, чудовище, грозотия и др. А не по-малко били тези, които я съжалявали, че се е окепазила фатално.

„Някои хора ме харесват с големи устни, други с малки, трети ме критикуват и съжаляват. Но на мен не ми пука за тяхното мнение“, категорична е българката в интервю за британското издание Daily Mail.

Все пак е хубаво човек да премисли десетократно своето решение, ако е свързано с трансформация по тялото. То не е модна дреха или бижу, което можеш да свалиш в определен момент. Не е дори моден подиум, който, ако решиш, можеш да напуснеш.

Неделима част от самия теб е, от твоята душа, а определени твои фантазии и мечти понякога могат да се окажат фатални. Хубаво е да следваш мечтите и желанията си, да не ти пука за негативното мнението на другите, но е хубаво и да знаеш поговорката, че понякога комплиментите и добрите пожелания са продиктувани от назадничави фантазии.

Нека не забравяме, че пътят към Ада е постлан с добри намерения. Хубаво е човек да мисли с мозъка си, а не с други части от физиологията. И в красотата и това да бъдеш различен си има граници и мерки. Преминеш ли ги, изборът си е наистина твой.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *