космоса

Компанията Blue Origin на Джеф Безос стартира онлайн търг за изтегляне на едно от пътническите места на борда на суборбиталния космически кораб New Shepard, чийто полет е планиран за 20 юли.

В екипажа му е предвидено извънредно място за турист, който ще спечели търга за билет от компанията. Всеки, който пожелае, може да кандидатства на официалния уебсайт на Blue Origin. Няма възрастови ограничения стига да отговаряте на условието да сте в добро здравословно състояние.

Самото кандидатстване ще се състои от три части. Първата продължава до 19 май. В този срок ще може да входирате своята кандидатура, както и да направите първото наддаване върху определената за билета сума.


След тази дата желаещите ще трябва да предложат цена, по-висока от максималната оферта, която е достигната в първия етап. Окончателното решение кой ще е „щастливецът“ за екскурзия в открития космос ще бъде взето на 12 юни.

Това ще стане по време на онлайн наддаване в реално време. Безопасността на полета е максимално гарантирана. Космическият кораб New Shepard направи 15 тестови полета през април точно с тази цел.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *