Джони Деп

Известните личности са хората които трябва да са за пример в обществото. Те са като политическите лидери и трябва основно да са визионери.

Техният личен живот е и обществен. Това е цената да си известна публична личност.

За пореден път го доказват скандалите около връчването на престижна филмова награда на Джони Деп.


Неприятният за актьора сценарий се разигра в Сан Себастиано, малко преди връчването на филмовите награди Donostiа, което ще се състои в периода 17-26 септември 2021 г.

Холивудският актьор бе номиниран за нея заради приноса му в кино индустрията. Но самото споменаване на звездата от „Карибски пирати“ разрази небивал скандал и възражение от страна на испанските режисьори.

Те остро осъдиха решението на журито една от най-престижните награди да се връчва на доказан насилник.

„Това говори лошо за фестивала и неговото ръководство, а също така носи ужасно послание: „Няма значение, че си насилник, стига да си добър актьор“, казва Кристина Андреу, ръководител на Испанската асоциация на жените филмови режисьори.


Предисторията: през февруари 2015 г. Деп се жени за Амбър Хърд. Година по-късно актрисата подава молба за развод. Впоследствие тя обвинява бившия си съпруг в систематично домашно насилие.

През 2020 г. актьорът загуби дело срещу таблоида The Sun, който написа, че е победила Амбър. Според Деп решението на съда може да бъде повлияно от обещанието на бившата съпруга да дари за благотворителност парите, получени от него след развода. Актьорът и адвокатите му настояват, че всичко това е измислица.

„Ние смятаме да докажем лъжите на Амбър Хърд и сме открили доказателства“, заявяват адвокатите на Деп пред журналисти от Асошиейтед прес. Съдебната сага продължава, но вероятността Джони да остане без престижната награда остава.

Да припомним, че фестивалът в Сан Себастиан се провежда за първи път през 1953 година. Най-високите награди се считат за „Златна черупка“ (за най -добър филм) и „Сребърна черупка“ (присъжда се на най-добрите актьори, най-добър режисьор), както и Donostiа.

Някои от колегите на Джони Деп, като Емили Уотсън, Сигорни Уивър, Итън Хоук, Моника Белучи и други, станаха лауреати на последната.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.