слънчеви очила

Очилата за шофиране са малко по-различни от обикновените слънчеви очила. Те са с по-специфично покритие, което позволява да се увеличи яснотата и да се премахне умората на очите. Разбира се и този вид очила се правят със защита от ултравиолетовите лъчи и не позволяват тяхното навлизане.

При избор на очила за шофиране ви съветваме да помислите дали ще ги ползвате през деня и искате да предпазят очите ви от ярката слънчева светлина, или ще ги използвате при лошо време или нощем.

Когато шофирате през деня, дразнещите фактори могат да бъдат различни – отблясъци по пътната настилка, отражения от светлини и от преминаващи коли, както и директната слънчева светлина. В такъв случай очила с антирефлектно покритие са вашето идеално решение. Те ще отблъснат всички гореспоменати дразнители, благодарение на поляризираните лещи в стъклата.


Внимание! Тежки санкции чакат шофьорите в Гърция от 1 юли

Сигурно ще се запитате: каква е разликата между поляризираните стъкла и обикновени затъмнени слънчеви очила? Може да сравните два модела и сами ще забележите как слънчевите очила просто затъмняват полето на виждане, но отблясъците все още ви дразнят и не се усеща успокоение. Когато сложите поляризираните, освен че блясъкът намалява, очите се чувстват спокойни, а виждането е кристално ясно.

При лошо време и каране нощем, изберете очила за нощно виждане. Ще ги познатите по техния кехлибарен цвят на стъклата (срещат се и оранжеви). Този вид очила са идеални при слаба видимост, когато очите ви рязко се напрягат и съответно много по-бързо се уморяват.

Шофирането в мъгла и сняг не е любимо на никого, но с такива очила, очите ви ще се чувстват напълно спокойни. Това се дължи на качеството на лещите да подобряват възприемането на цветове и контраста. Силните отблясъци от фаровете на отсрещните автомобили вече няма да представляват никакъв проблем.

Стъклени или пластмасови лещи?

Функционалността и на двата вида лещи е равна, но ако се питате кой от двата е по-безопасен, то това са пластмасовите. Те са по-устойчиви и при евентуален удар няма да се разпръснат на малки частици като стъклените. Пластмасовите лещи са и по-леки в сравнение със стъклените, а това има значение при продължително носене.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *