Как да се грижите добре за кучето си?

куче

Кучето е най-добрият приятел на човека. Но дали човекът е най-добрият приятел на кучето?

Ако искате вие да сте по-добър приятел за своето куче трябва да полагате съответните грижи за него, за да се наслаждавате, колкото се може повече на това приятелство.

Храната и разходките са важни, но има още какво да направите, за да остане то здраво и активно възможно най-дълго. Ето какво ви предлагаме ние.

1. Купувайте качествена храна

Храната е основата на живота и за да бъде той дълъг и пълноценен, тя трябва да е качествена. За да сте сигурни, че покривате всички нужди на вашето куче, избирайте му такава храна, която гарантира неговото пълноценно и балансирано хранене. Отделете няколко минути, за да прочетете етикетите и на неговата храна, за да вземете най-добрата.

2. Не пропускайте посещенията при ветеринаря

Дори кучето ви да изглежда напълно здраво, хубаво е профилактично да го водите при ветеринар поне веднъж годишно. Така лекарят ще може навреме да улови незабележими за вас проблеми и да ги отстрани. Не пропускайте също ваксинациите и лекарствата против паразити.

3. Тренирайте заедно

Кучето е животно и има нужда от движение. Движенията поддържат мускулния тонус и функцията на ставите. Специфичните породи имат нужда от специфични тренировки. Поинтересувайте се какви са те за вашето куче. Ако кучето ви не е от тези породи, отделяйте му поне от 30 до 60 минути на ден за игра или разходка.

4. Наблюдавайте теглото му

Един от най-големите проблеми за кучетата е наднорменото тегло. Кучетата с нормално тегло живеят с от пет месеца до две години повече, от тези с повече килограми. Ако трудно напипвате ребрата или забелязвате, че теглото му не е в нормата, намалете дажбите му, не му давайте от вашата храна и го карайте да се движи повече.

5. Отделяйте внимание и на мозъка му

Стимулирането на кучешкия мозък е от значение за дългия и щастлив живот на домашния ви любимец. Игрите за развитие на паметта, дисциплината и вниманието карат кучетата да се чувстват добре и заздравяват връзката помежду ви. Обучавайте го на нови команди, купувайте му занимателни играчки, социализирайте го.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *