Китай

Китайските власти издадоха забрана за показване на „женствени“ мъже по телевизията. Заповедта е публикувана на уебсайта на Националната администрация за радио и телевизия на Китай, предаде РИА Новости.

Властите нареждат на телевизията „решително да потисне показването на женствени мъже и на „друга отклоняваща се естетика” и стриктно да контролира избора на актьори за шоуто, както и техния начин на игра, облекло и грим“.

На фона на спадащата раждаемост в Китай властите смятат, че у младежта трябва да се развиват традиционни представи за мъжествеността. През последните месеци властите и държавните медии отправяха остри критики към популярни звезди от мъжки пол, които използват много грим и по този начин излъчвали „женствена визия“.


От предаванията щели да се изкоренят „противоестествените съдържания“, „обезобразеният вкус“ и „повлияната от Запада естетика“. В развлекателната телевизионна индустрия със средствата на културата трябвало да се насади „патриотичен и добродетелен морал“.

До телевизионно участие не бива да се допускат културни дейци, заемащи „неправилни политически позиции“, а регулацията на културните предавания допълнително се затяга.

Правителството в страната строго се противопоставя и на парадирането с богатство, както и на обсъждането на личния живот на други хора. Според властите в комунистическата страна това не отразява ценностите на КНР.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.