Мъжете, прочути окултисти

Окултизъм означава „скрит и таен“. Той дава отговор на всички въпроси, които официалната наука все още не може да обясни. За невидимите сили и общества, които управляват света…

Още в далечното минало са създадени тайни ордени, които твърдят, че притежават скрити от човечеството умения, изкуства и знания.

Всъщност в езотериката се преплитат и много научни познания – за математика, геометрия, геология, особеностите на различни видове кристали и минерали, древни езици, астрономия, астрология и много други.


Аристократите в миналото са били специално обучавани да владеят естеството на тайните науки и да познават същността на магията. Повечето окултисти и езотерици са мъже, те са били изключителни като знания, умения, характер и индивидуалност.

Посветени в науки като херменевтика, религии и различни митологии, с гадателски умения и власт над обикновените хора. Мъже, които са практикували забранено знание и са останали в историята именно с това.

Алистър Кроули

Един от известните езотерици и човек, посветен в магията, е Алистър Кроули, известен с увлечението си към тъмните сили. За него може да се каже, че е основоположник на окултни и тайни учения, автор на магични наръчници и баща на тъмния окултизъм.

А какво би бил светът на езотериката без Елифас Леви или граф Сен Жермен? Това са мъже, посветени в много тайнства. И ако първият е смайвал с теории и допринесъл за науката и окултизма, то вторият е бил изумителен.

Граф Сен Жермен е бил изключителна личност. За него се твърди, че е знаел отлично всички европейски езици, владеел е музикални инструменти, бил е баснословно богат, носел е обувки с диаманти, знаел е тайните на кралските дворове и е бил млад.

Мъжете, прочути окултисти
Граф Сен Жермен

Вечно млад… никой не е знаел точната възраст на графа! Той е притежавал изключителни познания в езотеричните науки и е бил изключителна личност.

Окултните науки са вълнували и нацистите. Не знам дали знаете, но фашистката свастика е езотеричен символ. Дори има теории, че могъществото на Хитлер е свързано с тъмна сила, пакт със злото.

Вярвате или не окултизмът съществува и до днес. А въпросът дали тайно общество не управлява света и в наши дни… може би никога няма да получи ясен отговор.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *