Най-смъртоносните неща, които правиш всеки ден

Най-смъртоносните неща, които правиш всеки ден

Заглавието звучи доста плашещо, но нека не забравяме, че всичко е в кръга на шегата. Е, поне донякъде…

Защото в следващите редове съм ви приготвила 10 неща от ежедневието, за които може би дори не сте се сещали, че са наистина смъртоносни, ако не се правят внимателно.

Номер 10: Стълби или асансьор?

Най-смъртоносните неща, които правиш всеки ден

Мен лично винаги ме е било страх да не заседна в тези движещи се машини, защото не обичам тесни пространства. Интересното обаче е, че над 12 000 души годишно загиват от лошо падане по стълбите и около милион се раняват, а едва 27 от засядане в асансьори. Следващия път май всички ще се замислим стълби или асансьор?

Номер 9: Вървене и писане

Най-смъртоносните неща, които правиш всеки ден

На всеки се е случвало да забие главата в телефона, за да отговори на спешно съобщение. Преустановете това действие следващия път, защото през 2010 г. цели 1500 души са посетили болница заради такива инциденти. Това е тройно повече от статистиката за 2005 г. Колко ли са били през 2020?

Номер 8: Усмивка, снимка, щрак

Защо смартфоните ни състаряват?

Правенето на селфита няма как да не влезе в тази класация. От 2011 г. насам на година се регистрират по 259 смъртни случаи заради снимки на опасни места. Не си струва за няколко лайка отгоре!

Номер 7: Тоалетната ти е по-опасна от акула

тоалетната

Порцелановият трон причинява по 33 000 наранявания на година, докато акулите атакуват средно по 19 души. Внимавайте как сядате на тоалетната и през зимата затопляйте лекичко седалката.


Номер 6: Леглата на празнуващите

Най-смъртоносните неща, които правиш всеки ден

Статистиките сочат притеснително висок брой наранени на възраст между 18 и 21 години. 36 000 души средно годишно попадат в болница заради двуетажните легла. Не, алкохолът никога няма нищо общо. 🙂

Номер 5: Ох, баня, ох кеф

душ

Няма как да не включим любимото място за размисъл – банята. Помнете: под душа е хлъзгаво, когато е мокро. Над 235 000 души годишно се нараняват, докато се къпят.

Номер 4: Самурай с нож

Най-смъртоносните неща, които правиш всеки ден

Кухненските инциденти също не са никак малко. Ножовете изпращат над един милион души в болница всяка година. Решението: най-накрая да започнеш супена диета и да отслабнеш!


Номер 3: Лакомия

5 съвета как да се храниш здравословно навън

На всеки се случва да бърза, докато се храни. Да, ама не сте на състезание по бързо гълтане, така че винаги отделяйте достатъчно време на дъвченето по време на закуска, обяд и вечеря. Само през 2015 г. над 5000 души са починали именно от задавяне с парченце храна, най-често пуканки, хляб или хот дог!

Номер 2: Непохватни крака

Бързо ходене = по-дълъг живот

Не случайно бабите казват „Гледай си в краката, докато вървиш“. Може да се учудите, но статистиките сочат шокиращото първо място за спъването по време на ходене за инциденти в Щатите и трето място за най-честа смърт. Помнете – единия крак пред другия!

Номер 1: Разсеяно шофиране

кола

Разбира се, нашият победител днес е именно престоя ни в колата. Мъже, всички вие шофирате повече от жените, затова призовавам да бъдете по-предпазливи на пътя. 80% от пътните инциденти са именно заради гледане в телефона, хапване зад волана или разговори с пътниците. Нека очите ви винаги бъдат широко отворени, пазете себе си и околните!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *