Няколко трика, които ще подобрят ежедневието ти

Напоследък жените ме отбягват

Ако искаш да улесниш живота си, но все още не знаеш как, не се притеснявай! Продължи да четеш, за да разкриеш тайните на щастливото ежедневие.

Правилото на петте минути

Ако отлагаш дълго време да свършиш нещо, отдели си 5 минути и започни да го правиш, а когато времето изтече – спри. Доказано е, че шансовете да продължиш да извършваш действието и след изминалото време, са много големи.

Кутия за всичко

Сложи една кутия (или кош) там, където разхвърляш най-много и оставяй там всевъзможните неща, които не можеш да прибереш в дадения момент. В края на седмицата изпразни кутията (или коша) и намери място на всяко нещо.

Планер

Планерите са спасителите на ежедневието. Не е нужно да са супер изтънчени, с твърди корици и специална писалка към тях; най-обикновен тефтер би ти служил перфектно, важното е да е удобен за писане. Записвай си плановете за предстоящия ден от вечерта, а сутрин, докато си пиеш кафето, разгледай какво си запланувал за следващите 24 часа. Така няма да забравиш за уговорената преди две седмици среща или за това да избереш подарък за колегата. Ако писането на ръка не е твоето нещо, изтегли си онлайн планер или използвай Google Calendar.

Три главни цели за всеки ден

Ако се отпуснеш и прекалиш с планирането за идния ден, набележи само три от целите, които си си поставил и избери коя от тях да е с най-голям приоритет. Така няма да се чувстваш претоварен и няма да избягваш активно извършването на каквото и да е.

Папка

Не, не дигитална. Вземи една от книжарницата наблизо и започни да събираш в нея всички важни за теб хвърчащи листи. Договори, излишни копия на лични документи (никога не знаеш кога могат да ти влязат в употреба), информация на хартия, която не искаш да изгубиш.

Следи бюджета си

Има стотици приложения, създадени за тази цел. Правейки това, можеш да видиш за какво всъщност харчиш най-много и ще си дадеш сметка дали всъщност си заслужава.

Музика от видеоигри

Ако имаш проблем с концентрацията, пусни си фоновата музика от любимата ти видеоигра. Тези мелодии са създадени, за да задържат вниманието ти. Използвай ги и няма да усетиш кога е минало времето.

Отдясно наляво

Ако търсиш нещо (без значение на екрана или в стаята) започни да оглеждаш в обратната посока. Когато гледаш отляво надясно, съзнанието ти те залъгва, че не виждаш нещото, защото не очакваш да го откриеш на въпросното място. Ако гледаш обратно на посоката, в която четеш, ще започнеш да забелязваш повече неща.

Отличителен белег

Ако ти се налага да пътуваш често и с много багаж, сложи нещо отличително на куфара/сака си, за да го откриеш по-бързо, когато търсиш багажа си сред този на останалите пътници. Познат ключодържател на ципа или отличаваща се лепенка винаги ще ти направят впечатление.

Нещо необичайно

Ако попадаш в капана на рутината и често се чудиш дали си свършил нещо, което правиш всеки ден, направи нещо необичайно преди да извършиш действието. Например: клекни два пъти преди да заключиш или се завърти на едно място преди да изключиш фурната.

Надявам се, поне част от тези магьоснически похвати да са ти полезни. Приятно подобрено ежедневие!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *